De prin lume adunate

#petrecere #jocuri #halloween

Jocuri de Halloween

Daca in acest an nu vrei sa mergi la petrecerile din oras dedicate sarbatorii de Halloween , poti organiza una la tine acasa. Iti inviti prietenii, faceti placinta cu dovleac si mere, fierbeti vin si petrecerea e gata. Daca mai adaugi si muzica in ton cu atmosfera te-ai facut cu un party adevarat. Dar, pentru ca totul sa fie ca la carte, trebuie sa adaugi si cateva jocuri care sa va dezmorteasca.

Iata cateva jocuri potrivite pentru petrecerea ta de Halloween :

Adunatul merelor

Acest joc este unul cu adevarat clasic si dateaza de mii de ani, cand se practica in vechea Roma, iar in timpul festivalurilor romane care o onorau pe zeita Pamona era foarte popular. Tot ce iti trebuie este un recipient din plastic, metal sau lemn plin cu apa in care pui mere proaspete. Inainte de a utiliza recipientul, acesta trebuie spalat bine, la fel si merele care trebuie sa fie un pic mai mici.

Jucatorii trebuie sa adune merele, ajutandu-se doar de gura. Penru acest lucru, trebuie sa isi scufunde aproape tot capul in recipientul cu apa. In acest caz, este foarte util un prosop. Adunatul merelor nu este un lucru atat de usor pe cat pare. Cand vei incerca sa musti din ele se vor roti prin apa, ceea ce face adunatul destul de dificil. Cel care reuseste sa scoata din apa un mar va primi un premiu. In vremurile mai vechi, cei care adunau mere primeau un sarut din partea persoanei pe care o indrageau.

Spanzuratoarea

Cu toate ca nu se cunosc originile acestui joc, spanzuratoarea se joaca de cateva sute de ani. Conceptul este foarte simplu si necesita participarea a doar doua persoane, inarmate cu hartie si creion. Acesta este un joc perfect pentru petrecerea din noaptea de Halloween.

Unul dintre cei doi jucatori se gandeste la un cuvant si, pe foaia de hartie, deseneaza o serie de liniute, care reprezinta numarul literelor acelui cuvant. Celalalt jucator trebuie sa se gandeasca care este cuvantul si sa ghiceasca literele care il compun.

Iata si o serie de cuvinte pe care le-ai putea incerca pentru acest joc, care sa fie in ton cu sarbatoarea de Halloween: vampir, mumie, fantoma, stafie, montru, dovleac, sicriu, paianjen, vrajitoare, craniu, schelet sau cimitir.

Cauta comoara de Halloween

Pentru “Cauta comoara de Halloween” trebuie sa gasesti toate obiectele din Borcanul Comorilor si sa le marchezi pe o lista. Prima persoana care le gaseste pe toate castiga. Ca sa te joci, ai nevoie de un borcan in care sa aduni mai multe obiecte. Apoi trebuie sa agiti borcanul si pe masura ce gasesti obiectele trebuie sa le notezi pe o hartie.

Cauta dovleceii

In acest joc trebuie sa descoperi cati mai multi dovleci. Cel care ii gaseste pe cei mai multi, aduna puncte si castiga. Trebuie sa cumperi zece dovlecei albi, zece dovlecei portocalii si zece . Folosind un marker, deseneaza pe fiecare dovlecel si tartacuta cate o fata zambitoare.

Noteaza cu cifra 1 toti dovleceii albi, cu cifra 5 pe cei portocalii si cu 10 tartacutele. Dupa aceasta operatiune trebuie sa ii ascunzi in casa sau gradina, acolo unde se va desfasura petrecerea. Apoi ii vei pune pe invitati sa gaseasca cati mai multi dovlecei si tartacute inainte de a spune Stop. Concurentii trebuie apoi sa adune numerele de pe spatele dovlecilor si cel care are cele mai multe puncte castiga.

Ai o memorie buna?

Jocul va testa memoria fiecarui jucator in parte. 20-25 de obiecte care se refera la sarbatoarea de Halloween, precum lilieci din plastic, paienjeni , cranii sau stafii, sunt asezate pe o tava si acoperite cu o panza. Fiecare jucator va avea o foaie de hartie si un creion si vor fi asezati in cerc.

Panza de pe obiecte va fi data la o parte doar pentru 60 de secunde. In acest timp, jucatorii trebuie sa fie atenti la tot ce au vazut pe tava si sa isi noteze cat mai multe obiecte. Persoana care le tine minte pe cele mai multe, castiga concursul.

Da mai departe dovleacul

Acest joc se joaca in mai multe echipe care se intrec in a da mai departe un dovlecel fara a se folosi de maini. Fiecare echipa este formata din sase - opt persoane care trebuie sa stea aliniate.

Fiecare echipa primeste cate un dovlecel pe care il pozitioneaza sub barbie. Dovlecelul este apoi transmis mai departe, catre persoana cea mai apropiata tinandu-l doar cu barbia. Toate echipele incep in acelasi timp, iar echipa care nu scapa dovlecelul castiga.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea