De prin lume adunate

#Istvan Teglas #spectacol playful body #andreea novac #the ark bucuresti

Istvan Teglas revine in spectacolul "Dance a playful body"

Spectacolul Dance a playful body de Andreea Novac cu actorul István Téglás ca unic protagonist va avea loc vineri, 28 iunie, ora 19:00 la The Ark Bucuresti, str. Uranus, nr 150. Spectacolul Dance a playful body este o productie a Centrului de Cultura „George Apostu” din Bacau, prin Swiss Cultural Programme Romania.

Spectacolul a avut premiera pe 30 octombrie 2008, anul 2013 fiind cel de-al saselea an in care spectacolul are loc.

Actorul István Téglás spune despre acest spectacol ca este un exercitiu de sinceritate si ca il va juca atat timp cat il va simti authentic si valabil.

Durata spectacolului este de 35 de minute.
Spectacolul contine nuditate si nu este recomandat persoanelor sub 18 ani
Rezervari si informatii: 0746202400
Costul unui bilet este de 35 lei.

Bilete se pot achizitiona online de pe siturile bilet.ro si www.biletoo.ro sau inainte de inceperea spectacolelor, de la intrarea in spatiul The Ark.

Spectacolul Dance a playful body este in acelasi timp despre un trup cazut, ranit, aruncat, inert, fantasmatic, fragil, furios, dezorientat. Un trup care isi cauta (naiv, am spune) propriile viscere (scena vomei provocate), isi cerceteaza (cu mirata candoare) secretiile, se confrunta cu spatiul (cu podeaua pare chiar sa se ia la tranta), isi descopera elasticitatea (stranie intr-un fel). Totodata se ascunde si se exhiba. Dispare dupa o saltea sau se arata gol in posturi narcisiace. E un trup care are nevoie de perceptia/afectiunea unor spectatori. Ei ii dau oarecum forma/fiinta. Dar dincolo de acest joc al abstractiilor e totusi vorba de un trup care are un ireductibil al sau. Privirea de caine batut, cu ochii umeziti, pierduta si intrebatoare, pe care o are la un moment dat (intr-o clipa de reumanizare) István Téglás presupune o  carne cu personalitate. Ne intoarcem astfel la pomenita ambivalenta a corporalitatii: sarx si soma. Uneori teologia si coregrafia converg. Precum spiritul si trupul.” (Catalin Bogdan, ArtAct Magazine)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea