De prin lume adunate

#festival de film #Romania International Film Festival

Incepe Romania International Film Festival la Bucuresti

In perioada 1-9 octombrie, iubitorii de film au ocazia de a participa la Romania International Film Festival (RO-IFF), singurul festival care promoveaza cineasti est-europeni din zona Marii Negre.



In cadrul RO-IFF vor avea loc peste 40 de proiectii de filme si evenimente, premiere in Romania de filme recompensate cu Oscar.


Filme realizate de femei


Festivalul pune accent pe cinematografia europeana si pe productiile din regiune. Include si o sectiune competitiva adresata exclusiv femeilor - regizor. In acest an te vei bucura de prezenta unor personalitati de marca precum Julie Taymour, regizoarea celebrului Frida sau Tatiana Issa.

Romania International Film Festival este impartit in sase sectiuni. Doua dintre acestea sunt in competitie, CineBlackSea si Woman in Cinema, cu filme, scurt metraje si documentare.

Alte patru sectiuni prezinta filme care nu intra in concurs: "Underground", dedicata celor care sunt fani ai filmelor care provoaca si depasesc granitele clasicului in cinematografie, "Focus: Brasil", "Panorama", "Filmele momentului" si "2 X 3", sectiunea in care organizatorii propun o intalnire cinematografica intre un regizor si o regizoare.

Din juriul festivalului fac parte Melissa Silverstein, Antoaneta Banu, Alex Levy Heller, Claudiu Bleont si Doru Mitran.


Frida la Romania International Film Festival


In acest an, fata in fata: Julie Taymour cu "Frida", " Across the Universe ", " The Tempest " si Nae Caranfil cu "Dolce Far Niente", "Filantropica" si "Restul e tacere".

Printre filmele pe care le poti vedea in cadrul festivalului se numara Ochi Albastri, O sambata obisnuita, Dolece far Niente, Povestile de dragoste dureaza doar 90 de minute, Scrisori din desert, O calatorie fara intoarcere, Calatoria lui Jane, Poteca, Leila, Habibti, Eva sau Furtuna. Programul Romania International Film Festival poate fi consultat aici.

Biletele de acces la proiectiile din cadrul festivalului costa 1 leu. Biletele se gasesc la casele de bilete ale salilor Corso si Eforie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea