De prin lume adunate

#circ #globus #festivalul international de arta a circului #bucuresti #cehia #america #germania

Incepe Festivalul International de Arta a Circului

& Variete "Globus" organizeaza, in perioada 26 mai – 7 iunie, cea de-a doua editie a Festivalului International de Arta a . Festivalului International de Arta a Circului isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un spatiu dinamic si sa arate ca circul romanesc a ajuns la standardele internationale.

Festivalul aduce atat copiilor, cat si parintilor spectacolele a trei dintre cele mai importante circuri din : Circul " " din Germania, Circul "Le Masque" din Statele Unite ale Americii si Circul National "Berousek" din Cehia.

Deschiderea Festivalului va fi pe 24 mai, de la ora 18.45, printr-o parada unica in lume , la care bucurestenii vor avea acces gratuit. In haine de gala, artistii fiecarui circ vor defila prin centrul Bucurestiului alaturi de cai, zebre, camile si lame. Parada va urma traseul: Piata Unirii - Strada Halelor - Bulevardul Unirii - Bulevardul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

De pe 26 mai si pana pe 6 iunie, bucurestenii vor putea urmari spectacolele circurilor aflate in competitie, care vor avea reprezentatii zilnice, intre orele 10 si 19. Reprezentatiile Circului " Salome " vor avea loc zilnic, de la ora 17.00. Circurile isi vor amplasa chapitou-rile in trei locatii diferite din Capitala.

Circul "Salome" in Parcul Unirii

Cei de la "Salome" propun publicului reintoarcerea la forma traditionala a circului. Sala de spectacol este in intregime din lemn, asa cum acestea erau construite odinioara. Intrand in lacasul cochet din lemn, publicul va calatori in timp, la sfarsit de secol XIX, pentru a cunoaste istoria artei de circ.

Spectacolul Circului "Salome", intiluat "Gradina magica", vorbeste despre lumea viselor si este o tesatura moderna de culori, sunete, cantece, poezie si dans. Punctele de atractie vor fi numerele de mimi, magicieni, jonglerie, echilibristica, contorsionism si .

Circul "Le Masque" in Parcul Moghioros

Circul american, unul dintre cele mai puternice din lumea show-biz-ului international, aduce publicului bucurestean spectacolul "Carnivale". "Le Masque" combina spectaculosul circului cu rafinamentul teatrului.

"Carnivale" este o combinatie  eleganta de costume stralucitoare si efecte speciale, numere spectaculoase de zbor, acrobatie, dans. Punctul de atractie al sepctacolului va fi numarul de dresura de cai.

Circul "Berousek" in Parcul Titan

Circul "Berousek" este cel mai mare din Cehia si este recunoscut pentru stilul inovator, aliniat cu tendintele artistice europene. In programul de la Bucuresti, "Berousek" prezinta unul dintre numerele care l-a facut celebru in intreaga lume: dresura de ursi. Spectacolul va reuni si jonglerii cu rachete de tenis, cu mingi de baschet, numere de balet aerian sau acrobatii pe franghii verticale, precum si dresuri de elefanti, zebre, cai arabi, andaluzi si lipitani, ponei si camile.

In afara competitiei, Circ & Variete "Globus" va prezenta publicului si invitatilor din strainatate spectacolul "D’ale Bibicilor lui Caragiale", o initiativa inedita care combina momente din piesele lui Ion L. Caragiale in interpretarea unor actori consacrati, cu momente de circ. Reprezentatiile vor avea loc in fiecare sambata si duminica, de la ora 15, la Circ & Variete "Globus", din Aleea Circului.

La editia de anul trecut a Festivalului, Circ & Variete "Globus" a obtinut Marele Premiu " Leul de Aur", premiul pentru cel mai original spectacol, premiul pentru cea mai buna coregrafie, cea mai buna muzica si cele mai bune costume.

Cea de-a doua editie a Festivalului International de Arta a Circului se va incheia pe 7 iunie, cu Gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate in competitie. Decernarea premiilor se va desfasura in cadrul unui spectacol special, in care vor fi prezentate filme cu secvente din productiile celor trei circuri participante si momente artistice de circ si dans. Gala va avea loc de la ora 15, la Circ & Variete "Globus".

Preturile biletelor variaza intre 30 si 50 de lei si pot fi achizitionate de la locatiile fiecarui circ in parte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea