De prin lume adunate

#rosia montana #festival #fan fest #targ taranesc

Incepe FanFest la Rosia Montana

Peste numai doua saptamani, timp de patru zile (intre 15 si 18 august), Rosia Montana se transforma intr-o imensa scena dedicata manifestarilor culturale care se opun inceperii proiectului cu cianuri si care promoveaza patrimoniul cultural din zona. Este pentru a opta oara cand poienile se vor transforma in sali de concert in aer liber, curtile localnicilor vor deveni spatii de spectacole si casele vor putea fi vizitate ca niste muzee, intrucat vor gazdui numoroase expozitii.

Potrivit organizatorilor FanFest, anul acesta la Rosia Montana poti invata sa mergi pe sfoara, te poti da cu parapanta in tandem, poti face yoga si tai chi, vei avea parte de tururi ghidate la obiectivele culturale din zona si poti asista la o seride de workshop-uri in cadrul proiectului Teatru Civic.

In plus, cei mici vor fi incantati cu o serie de manifestari dedicate lor, expozitii, ateliere creative si piese de teatru dedicate.

La FanFest va exista si o zona unde cei prezenti pot face cunostinta cu conceptul "Do it yourself" (DIY). Astfel, organizatorii le vor pune la dispozitie materiale, iar doritorii isi vor putea crea propriul banner cu Rosia Montana.

In fiecare seara, in cele trei nopti, localnicii, cercetatorii si turistii vor putea asculta cateva din cele aproape 2.000 de legende ale locului in cadrul proiectului Povestiri la Foc. Povestile vor fi spuse in timp ce merele si catofii se vor coace pe jar! Plecarea la foc va avea loc zilnic, la ora 22.00, de la Punctul de Informare din Piata Centrala.

Pe scenele de la FanFest amenajate in zona, vor concerta mai multe trupe de muzica traditionala si rock alternativ, precum Travka, Luna Amara, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Trei parale si Norzeatic.


Marsul de Solidaritate

Un eveniment cu adevarat special, FanFest marcheaza si punctul final al Marsului de Solidaritate, realizat pentru a treia oara de entuziasti Pro Rosia Montana. Pe data de 7 august ei vor pleaca la pas din Cluj, urmand sa ajunga la fan fest pe 13 august, dupa un traseu lung de 137 de kilometri.

Sursa foto: alternativ.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea