De prin lume adunate

#curiozitati #brazilia #campionatul mondial de fotbal

Incepe Campionatul Mondial de Fotbal 2014, in Brazilia! 10 curiozitati despre campionat si tara in care va avea loc

Pe 12 iunie va avea loc primul meci din Campionatul Mondial de fotbal 2014. Editia ce poarta numarul 21 al acestei competitii va avea loc in Brazilia, iar prima confruntare se va tine intre echipa Braziliei si cea a Croatiei, in orasul Sao Paulo.

Tu cate lucruri stii despre istoria acestui campionat sau despre cea a tarii in care se desfasoara? Afla acum cele mai interesante curiozitati despre Brazilia si despre desfasurarea competitiilor anterioare!

5 curiozitati despre istoria Campionatului Mondial de fotbal

1. Titlul de Campioana Mondiala a fost castigat doar de 8 tari din intreaga lume: Brazilia, Italia, Argentina, Germania, Anglia, Franta, Spania si Uruguay.

2. In 1982, s-a inregistrat cea mai mare diferenta de goluri marcate in cadrul unui meci, cand Ungaria a umilit echipa El Salvador cu un scor de 10-1.

3. Exista un singur jucator care a castigat de trei ori titlul mondial. Este vorba despre marele fotbalist brazilian Pele, care s-a bucurat de aceasta onoare in anii 1958, 1962 si 1970.

4. Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia care va incepe saptamana viitoare va avea 84 de partide, in timp ce prima editie a acestei competitii a avut doar 18 partide. Este vorba despre Campionatul Mondial din Uruguay, din anul 1930.

5 curiozitati despre Brazilia

1. Ca marime a teritoriului, Brazilia este a cincea cea mai intinsa tara din lume.

2. Aproape 20% din populatia masculina a Braziliei este homosexuala sau bisexuala, iar operatiile de schimbare de sex au devenit gratuite in acest stat inca din 2008.

3. Penitenciarele braziliene ii incurajeaza pe detinuti sa citeasca; pentru fiecare carte pe care acestia o citesc in perioada incarcerarii si careia ii fac un rezumat, li se scade pedeapsa cu 4 zile.

4. Campionatul Mondial de fotbal 2014 va fi gazduit de 12 orase din Brazilia, dintre care 8 sunt pe lista cu cele mai periculoase 50 de locuri din lume.

5. Brazilia este tara care gazduieste cei mai multi crestini catolici din intreaga lume. Peste 64% din populatia acestei tari este de rit catolic.

Sursa foto: photofinch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea