De prin lume adunate

#handmade #carti #produse traditionale #targ

In weekend: Aschiuta la targul produselor traditionale. Dulciuri pariziene

In acest weekend poti merge impreuna cu cei mici la targurile produselor traditionale, pentru a incerca un pastrav prajit, un gem de casa, o fasole batuta si pentru a asculta povestile lui Aschiuta. Daca preferi insa un weekend cu aer european, incearca dulciurile pariziene de la Bucharest in art, un eveniment complex care va avea loc in Herastrau.


Dulciuri pariziene


In weekendul 7-8 august, in parcul Herastrau va avea loc evenimentul BUCHAREST IN ART URBAN CULTURE, MUSIC&SHOPPING EXHIBITION.

Este vorba despre un nou concept care promoveaza tinerii artisti. Evenimentul include shopping, articole vintage, handmade , fashion design , fotografii la minut, concursuri cu premii, carti, proiectii, cocktailuri gratis si prajituri.
Tot in cadrul evenimentului, compania Madame Lucie va spune povestea “Les Macarons ” si va oferi un sampling cu dulciuri pariziene exclusiviste, se arata intr-un comunicat. Ambientul va fi asigurat de Alexandru, Florance, Sebu, Bamse, Lee.onte, care se vor ocupa de coloana sonora.

Evenimentul se va desfasura la Tete-a-Tete Chill, Ar&Coffee, sambata si duminica, 7-8 august 2010, intre orele 12:00-20:00.


Targul national al produselor traditionale


Intre 6-8 august 2010 se desfasoara cea de-a X-a editie a Targului de produse traditionale, la Academia de Stiinte Agricole.

Cei care au copii pot sa-i duca la acest targ. Personajul Aschiuta va fi si el acolo, interpretat de actorul Ion Constantin Chirea. Actorul, care se utointituleaza presedintele partidului Copiilor de ciocolata, va veni in weekend pe aleile parcului Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” pentru a glumi cu copiii si pentru a-i antrena intr-un concurs despre cum sa manance sanatos – “Hrana sanatoasa”.

Tot sambata si duminica, intre orele 10:00-12:00, copiilor care isi duc parintii la aces targ le va fi pusa la dispozitie, gratuit, o gustare cu produse naturale.

Pentru cei care tin post in postul Sfintei Marii vor exista produse specifice, inclusiv sarmale cu ciuperci, fasole batuta etc. “Si de aceasta data, in lada cu zestre a bunicii vom gasi comoara traditiilor, cu minunatele, unicele, culori ale covoarelor si carpetelor oltenesti” a spus Daniela Popa, manager Media Link Business, conform unui comunicat al companiei.

Vizitatorii vor mai gasi la targ multe produse, precum dulceata de afine din Maramures, pastrav prajit si afumat, paine pe vatra, dulciuri de casa, placinta dobrogeana, prajituri traditionale maramuresene, cozonac moldovenesc, produse tataresti, baclava, lubenite si legume din Olt, miere, vinuri etc.

Evenimentul va avea loc intre 6-8 august 2010, in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti (ASAS), din Bd Marasti, nr.61, sector 1 , Bucuresti. Program: 9:00-18:00. Intrarea este libera.


Targul de Produse Traditionale si Ecologice din Crangasi


Cea de-a 3-a editie a Targului de Produse Traditionale si Ecologice a inceput in Complexul Agroalimentar Crangasi. Vizitatorii gasesc aici produse diversificate: palinca, dulceturi, gemurile de casa, painea taraneasca, turta dulce, covrigii, branzeturi traditionale de la Bran, miere clasica sau speciala (de zmeura, cimbrisor sau otetar), vinuri obtinute din fructe diverse, prajituri maramuresene etc.

Targul isi propune sa promoveze producatorii de mancare traditionala romaneasca, oferind vizitatorilor alternativa produselor naturale, direct de la sursa.

Targul de produse traditionale si ecologice este deschis in fiecare week-end, de joi pana sambata, intre orele 7-21 si duminica intre orele 7-15, in incinta Complexului Agroalimentar Crangasi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea