De prin lume adunate

#mariana mihut #evenimente #teatru #spectacol marian mihut

In ce spectacole o vedem pe Mariana Mihut

Mariana Mihut este una dintre cele mai talentate si in acelasi timp cele mai discrete actrite ale scenei romanesti. In prezent o poti vedea in cateva spectacole de la Teatrul Bulandra .

Iata unde poti merge:

Sorry

"Sorry" este o tulburatoare poveste de dragoste, o reintalnire dupa 20 de ani, in care sperantele si deziluziile lasa loc unui dialog de un dramatism consistent, intr-o Rusie care anuleaza orice forma de libertate.

Pentru acest rol, la Gala Uniter 2005, Mariana Mihut a primit pentru a treia oara in cariera premiul Uniter pentru cea mai buna actrita.

Lear

Lear-ul in versiune feminina semnat de Andrei Serban la Bulandra surprinde printr-o lectura neasteptata a regiei, care vede in tara impartita de Lear fiicelor sale chiar Romania, a carei harta e sfasiata la propriu si oferita fiecareia dintre ele.

Mariana Mihut construieste un Rege Lear fara varsta, trecand credibil de la orgoliul orb la intelepciune si iluminare tardiva, iesind din viata dupa ce a inteles cateva adevaruri esentiale, ceea ce nu se poate spune despre majoritatea oamenilor.

Ingropati-ma pe dupa plinta

"Ingropati-ma pe dupa plinta" este o poveste in filigran despre dragostea unui copil pentru mama lui, despre obstacolele pe care trebuie sa le depaseasca baietelul pentru a putea fi alaturi de ea, despre sentimente ce nu pot fi inabusite si despre nevoia de dragoste a unei fiinte umane prinse in conflictul nimicitor dintre cele doua puncte cardinale ale universului sau: Mama si Bunica.

Adaptare pentru scena a romanului autobiografic omonim al scriitorului, traducatorului si cineastului rus Pavel Sanaev, textul i-a permis regizorului Yuri Kordonsky, aflat la a cincea colaborare cu Teatrul Bulandra, o munca de bijutier atat asupra caracterului personajelor cat si asupra relatiilor dintre ele, oferindu-le totodata actorilor prilejul unor creatii de neobisnuita forta si intensitate.

Moartea unui comis voiajor

Piesa "Moartea unui comis voiajor", scrisa de Arthur Miller, este o metafora a capitalismului in urma cu aproape 50 de ani. Piesa a castigat numeroase premii printre care chiar si Pulitzer in 1949, iar la Teatrul Bulandra se joaca cu o distributie care include nume celebre printre actorii romani si anume Victor Rebengiuc si Mariana Mihut.

Spectacolul de teatru se deschide halucinant cu o reclama la branza Philadelphia, celebra pentru americanii epocii, dar care intra in contrast puternic cu decorul camerei saracacioase pe care o vezi in prim-plan. Aceasta camera va fi si decorul intregii piese in care cei doi actori principali Willy Loman si sotia sa Linda isi vor trai dramele sociale si existentiale.

Impactul dramatic al piesei este cu succes amplificat de actorii principali. Intai ramai impresionat de drama comis voiajorului care a muncit toata viata pentru o corporatie americana, dar care se vede exclus si marginalizat in ceasul al doisprezecelea al vietii, adica la varsta pensionarii cand oamenii au cea mai mare nevoie de ajutor.

Urmeaza drama sotiei care a suportat tacut toate crizele sotului si care, in ciuda faptului, ca nu a avut viata pe care si-o programase, continua sa fie stalpul de sustinere al familiei. Nu in ultimul rand, Biff, unul dintre cei doi fii ai cuplului traieste drama omului dezradacinat care si-a dezamagit parintii pentru ca la varsta maturitatii nu a devenit ceea ce ei sperau.

Tot la Teatrul Bulanda, Mariana Mihut mai poate fi vazuta si in spectacolele "Casatoria" si "Unchiul Vanea".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea