De prin lume adunate

#spectacole #teatru #horatiu malaele #piese de teatru

In ce spectacole il vedem pe Horatiu Malaele

este unul dintre cei mai apreciati actori si regizori romani. Spectacolele sale se joaca cu casa inchisa si au un farmec aparte pentru public. In aceasta stagiune il poti vedea in spectacole de la , de Comedie sau National.


Femeia care si-a pierdut jartierele


Piesa "Femeia care si-a pierdut jartierele" a fost scrisa in anul 1851 de Eugene Labiche, maestrul vodevilului francez.

Bastonade, quiproquo-uri, cantece si batai cu frisca sunt elemente ale spectacolului imaginat de regizorul Silviu Purcarete ca pe o farsa, in care artisti si mobile burgheze fantomatice aluneca cu gratie pe parchetul lucios. Spectacolul se joaca la Teatrul de Comedie .


Sunt un orb


"Sunt un orb" este un spectacol de teatru one man show, la Teatrul de Comedie. Horatiu Malaele priveste intr-o maniera proprie opera unor mari poeti romani, printre care Nichita Stanescu , Emil Brumaru, Marin Sorescu, , Grigore Vieru sau Adrian Paunescu.


Mascariciul


Spectacolul "Mascariciul" este un omagiu adus actorului si artei sale, chiar daca se bazeaza pe sublinierea derizoriului implicat de conditia acestuia.

Mascariciul este prototipul artistului dedicat, care si-a aruncat in aer viata personala pentru a da ce e mai bun in el scenei. Spectacolul poate fi vazut la Teatrul Bulandra .


Unchiul Vanea


"Unchiul Vanea" este singura dintre piesele cehoviene in care moartea nu apare. Nimeni nu moare, nimeni nu ucide pe nimeni, nimeni nu se sinucide.

Toate personajele supravietuiesc. Toata aceasta tragedie este absurda si comica in acelasi timp. Spectacolul in care joaca Horatiu Malaele poate fi vazut la Teatrul Bulandra.


Dineu cu prosti


Daca vrei sa te distrezi si sa razi, mergi la spectacolul de la Teatrul National, "Dineu cu prosti". Vei avea ocazia sa vezi o comedie savuroasa, bine construita, cu o distributie perfecta.

Dincolo de situatiile care provoaca rasul, de dialogurile explozive si de miscarile comice, piesei nu-i lipseste consistenta psihologica.


Lectia


Horatiu Malaele spune ca "Lectia" lui Ionesco este o farsa tragica care denunta absurditatea tezelor unice si exclusiviste, limbajul ca instrument al puterii si relatia letala dintre sexualitate si dictatura.

Pe de alta parte, prostimea contemplativa, o masa de manevra la indemana casapilor investiti. Cum lumea n-a invatat mai nimic din greselile istoriei, lectia acestui spectacol nu-si propune sa fie un indreptar moralizator si plicticos, ci mai degraba o limpede oglinda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea