De prin lume adunate

#copii #copii saraci #conditii trai

In ce conditii dorm copiii din lume in 6 poze revelatoare

Pe langa joaca si, ulterior, activitatile educative, odihna din belsug este una dintre cele mai importante marci ale copilariei. De la aceasta premiza a pornit James Mollison, autorul cartii "Where Children Sleep", care include o colectie impresionanta de fotografii cu "dormitoarele" unor copii din lumea intreaga, din culturi si medii sociale diferite.

1. Micutul Roathy, de 8 anisori, isi duce existenta la marginea orasului Phnom Penh, capitala Cambodgiei. Casa lui se afla, la propriu, intr-o groapa de gunoi, iar baietelul are drept pat mai multe cauciucuri puse unul langa altul, acoperite de tesaturi.

Sursa foto: cdn-5.lifehack.org

2. Kaya este o fetita de 4 ani care traieste, alaturi de familia sa, intr-un apartament micut din Tokyo, Japonia. Dormitorul sau este intesat, de sus pana jos, cu hainute si jucarii. De atlfel, Kaya are nu mai putin de 30 de rochite si paltonase, 30 de perechi de pantofi si o multime de peruci.

Sursa foto: reallifeiselsewhere.blogspot.com

3. Dong are 9 ani si traieste cu familia sa in provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, intr-o singura camaruta. Baietelului ii place sa scrie si sa cante si viseaza ca, atunci cand va fi mare, sa fie politist.

Sursa foto: telegraph.co.uk

4. Indira este o fetita de 7 ani care traieste cu parintii, fratele si sora sa in apropierea capitalei Nepalului, Kathmandu. Casuta in care isi duce existenta n-are decat o camera, cu un singur pat si o saltea, pe care o impart cei mici la lasarea serii. Micuta Indira munceste deja de 4 ani, la cariera de granit din zona, timp de 6 ore pe zi. Seara, isi ajuta mama la treburile casnice. Indirei i-ar placea sa fie dansatoare cand va fi mare.

Sursa foto: telegraph.co.uk

5. Nantio este o adolescenta de 15 ani, membra a tribului Rendille din nordul Kenyei. Tanara doarme intr-un soi de dom, confectionat din piei de bovine si plastic, in care abia daca se poate sta in pozitie verticala. Intreaga familie a lui Nantio, care mai include doi frati si doua surori, doarme in jurul focului, facut in mijlocul domului.

Sursa foto: startupss.com

6. Lamine, in varsta de 12 ani, traieste in Senegal si invata la scoala coranica din satul sau, in care fetele nu sunt acceptate. Baiatul doarme intr-o camera cu cativa colegi, intr-un pat simplu, sustinut de caramizi. In fiecare dimineata, se trezeste la ora 6 pentru a munci la ferma scolii, iar dupa-amiaza, studiaza Coranul. In timpul liber, lui Lamine ii place sa joace fotbal cu prietenii sai.

Sursa foto: startupss.com

Sursa foto: James Mollison

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea