De prin lume adunate

#timp liber #lectura #evenimente #evenimente bucuresti # biblioteca digitala

In Bucuresti s-a deschis prima biblioteca digitala la metrou

Biblioteca digitala va fi localizata intr-un spatiu inedit, la statia de metrou Piata Victoriei, si va fi disponibila publicului iubitor de carte pana la 31 octombrie 2012. In prima biblioteca digitala din Romania, pasionatii de lectura vor putea descarca gratuit fascicule din cartile preferate direct pe telefonul mobil sau pe tableta, indiferent de reteaua de telefonie mobila pe care o folosesc.

Odata ajunsi in biblioteca digitala de la statia de metrou Piata Victoriei, tot ce trebuie sa faca pasionatii de carte este sa scaneze QR code-ul disponibil pe cotorul cartii preferate, aflate pe unul dintre "rafturile" bibliotecii.

Utilizatorii vor fi, astfel, directionati catre un site pe mobil, www.bibliotecapemobil.ro, de unde vor putea descarca, gratuit, un fascicul din fiecare carte, in format pdf, epub sau audio.

Biblioteca digitala Vodafone dispune in total de 49 de titluri de carti si de 10 carti audio. Un singur titlu este disponibil pentru descarcare gratuita pe telefonul lor mobil sau pe tableta, in varianta integrala.

Acesta este e-book-ul Mateiu I. Caragiale "Sub pecetea tainei". In cazul in care utilizatorii vor dori sa achizitioneze orice alt titlu din biblioteca digitala, in varianta integrala, format e-book, acestia vor fi redirectionati catre website-ul editurii Humanitas, de unde vor putea cumpara online titlul respectiv.

Din lista autorilor disponibili in biblioteca digitala fac parte o serie de scriitori romani si straini. Printre acestia se numara Neagu Djuvara, Lucian Boia, Mircea Cartarescu, Constatin Noica, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Radu Paraschivescu, Amos Oz, Nikos Kazantzakis, Paulo Coelho, C.S Lewis sau Lev Tolstoi.

Cele 10 carti audio disponibile in biblioteca digitala sunt: Ion Creanga, Lev Tolstoi - "Cuponul fals", Mateiu I. Caragiale - "Remember", Milan Kundera - "Mortii varstnici sa cedeze locul mortilor tineri", Mircea Cartarescu -"Ruletistul", Mircea Eliade - "La tiganci", Gottfried August Burger - "Aventurile baronului Munchausen", Franz Kafka - "Metamorfoza", Gabriel Liiceanu - "Ce ne facem cu calul negru? Despre caderea in trup, dragoste si ipocrizie", George Toparceanu - "El major si ea minora".

Lista completa a cartilor si a autorilor din biblioteca digitala este disponibila pe site-ul www.bibliotecapemobil.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea