De prin lume adunate

#hotel fantoma #Grande Hotel San Calogero #ruina #hotel

Hotelul “fantoma”! Nu mai are clienti de 30 de ani! FOTO

Constructia hotelului Grande Hotel San Calogero din Sicilia a inceput in 1954 si s-a finalizat dupa 30 de ani. Hotelul a beneficiat de doua deschideri oficiale, insa cu toate acestea niciun client nu i-a trecut pragul vreodata, fiind parca blestemat.

 

Potivit mediafax.ro, hotelul a fost construit pe colina Monte Kronio, din apropiere de portul Sciacca, din sudul Siciliei, si ofera o panorama deosebita asupra insulei. Grande Hotel San Calogero are cinci etaje, 300 de camere si este situat in apropierea unor bailor termale renumite din antichitate. insa, in ciuda tuturor acestor aspecte favorabile, in hotel nu s-a cazat niciodata niciun client.

In timp hotelul s-a degradat, fiind inchis cativa ani mai tarziu pentru modernizare. Lucrarile au durat 10 ani, iar hotelul a fost redeschis in 1993. Cu toate acestea hotelul nu beneficia de o conectare corecta la sistemul de canalizare.

Pentru ca un contract fusese deja semnat cu o firma care sa managerieze hotelul, autoritatile locale au fost nevoite sa plateasca in 2010, dupa mai multi ani de procese, despagubiri de 800.000 de euro firmei La Montagnola, care se angajase sa se ocupe de hotel, dar in final nu a putut sa o faca.

O alta firma a fost de acord sa preia hotelul in 2000, dupa ce autoritatile locale au facut planul pentru racordarea hotelului la sistemul de canalizare, insa lucrarile nu au mai fost demarate. In prezent Hotelul eeste o ruina!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea