De prin lume adunate

#bucuresti #spectacol #hollywood music #Hollywood Music in Bucharest

Hollywood Music in Bucharest revine in capitala

Centrul pentru Artele Spectacolului si Asociatia Culturala Teocta prezinta cea de-a doua editie a spectacolului " Hollywood Music in Bucharest ", care va asterne covorul rosu miercuri, 28 martie, ora 19.00, in cadrul Salii Palatului din Bucuresti.

Evenimentul introduce lumea fascinanta a cinematografiei prin bagheta celebrului dirijor Gottfried Rabl, care va interpreta ritmurile desavarsite ale celor mai cunoscute coloane sonore, alaturi de cei 70 de instrumentisti ai European Royal Orchestra.

Atmosfera va fi intregita de proiectii video pe ecranele din spatele orchestrei, care vor reda stralucirea Hollywood-ului prin momente consacrate din filmele aflate in repertoriu.

Printre acestea se numara "Superman", "Fantoma de la Opera", "Titanic", "Piratii din Caraibe", "Cats (Memory)", "Dirty Dancing" si multe altele.

Imbinarea dintre clasic si contemporan va fi insufletita de prim solista Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta, Daniela Vladescu , alaturi de primul cuplu de Pop opera din lume, Romeo & Julia Saleno.


Gottfried Rabl - dirijorul Orchestrei Simfonice Radio din Viena

 

Gottfried Rabl, dirijorul permanent al Orchestrei Simfonice Radio din Viena, este invitatul special al spectacolului, la pupitrul orchestrei simfonice "European Royal Orchestra". Acesta declara ca "cea de-a doua editie Hollywood Music in Bucharest va fi un deliciu atat pentru impatimitii filmelor, cat si pentru melomani, reunind doua pasiuni sub un spectacol pe placul tuturor, plin de emotie si momente speciale".

Actualmente dirijor al Orchestrei Simfonice Radio din Viena, Gottfried Rabl a fost implicat de-a lungul carierei sale in activitati artistice emblematice in contextul promovarii muzicii contemporane.

In calitate de dirijor al corului ORF din Viena, Gottfried Rabl a manifestat un interes special pentru interpretarea unor lucrari uitate, pe care le-a reevaluat si le-a adus la adevarata lor valoare. Muzica abordata se intinde pe o larga paleta stilistica, unul dintre proiectele originale a constat intr-o serie de CD-uri, in care a realizat acompaniamentul lui Enrico Caruso.

Astfel, ceea ce a inceput ca experiment a devenit una dintre inregistrarile cele mai de succes din ultimii ani, obtinand renumitul premiu Echo Preis al criticii germane.


"European Royal Orchestra" - orchestra elitelor


"European Royal Orchestra" ii include pe cei mai buni studenti si absolventi ai facultatilor de profil din Bucuresti si din tara. Alaturi de acesti tineri fac parte din proiect instrumentisti si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania precum Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti, Orchestra Nationala Radio sau Opera Nationala Romana.

Pe langa aceasta componenta de prim rang, Orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi producatori importanti de muzica din lume. De asemenea, se lucreaza numai cu profesionisti de talie internationala: orchestratori, dirijori, scenografi, ingineri de sunet.

Astfel, daca nu esti hotarat ce anume preferi mai mult, filmele sau muzica, esti invitat la un eveniment deosebit care va impaca cu siguranta ambele gusturi. Pe data de 23 martie, incepand cu ora 19.00, esti asteptat la un spectacol inedit care se va desfasura la Sala Palatului.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro si in oficiile Postei Romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea