De prin lume adunate

# creaturi infricosatoare # creaturi halloween #halloween

Halloween – Cele mai infricosatoare creaturi si povestile din spatele acestora

Halloween-ul este o sarbatoare a celor mai infricosatoare creaturi. Vampiri, fantome, mumii, varcolaci si multe altele sunt vedetele acestei sarbatori. Chiar daca anul acesta nu vom putea petrece un Halloween tipic, ci unul in confortul casei, nu inseamna ca trebuie sa uitam de aceasta sarbatoare. Din contra, putem profita de aceasta perioada pentru a afla cat mai multe lucruri despre creaturile de Halloween.

 

Fie ca iti place sa te costumezi ca un vampir, vacolac sau ca o fantoma, sau iti plac filmele cu aceste creaturi, este o adevarata placere sa afli care sunt povestile din spatele acestora. Cum au aparut miturile lor si in ce conditii. Tocmai de aceea am pregatit mici istorioare despre cele  mai infricosatpare creaturi de Halloween.

Vampiri

Fara doar si poate, cei mai populari sunt vampirii. Vampirii au aparut pentru folclorul slav. In acele vremuri oamenii credeau ca oamenii care se transformau in vampiri dupa deces, beau sangele celor vii, explicand astfel inmultirea bolilor transmisibile. Apoi a aparut mitul lui Dracula, inspirat de Vlad Tepes, cel mai aprig conducator al tuturor timpurilor. Acest mit s-a raspandit rapid in toata lumea, ducand la aparitia a numeroase povesti despre vampiri. 

Vrajitoare

Vrajitoarele sunt la fel de populare precum vampirii. Despre existenta vrajitoarelor se vorbeste inca din Evul Mediu. Desi acum vrajitoarele nu mai sunt vazute doar ca fiinte malefice, in trecut se credea ca acestea lucreaza pentru diavol. De-a lungul vremii numeroase femei au fost arse pe rug deoarece oamenii credeau ca sunt vrajitoare.

Fantome

Si mitul fantomelor a aparut inca din antichitate. Acest mit a aparut de la ideea ca oamenii au corpul separat de suflet, iar cand corpul moare, sufletul ramane viu. Cei care nu trec in lumea de dincolo raman pe pamant ca fantome. Exista multe persoane care  sustin ca au avut cel putin o intalnire cu un spirit. Nu se stie cat este realitate si cat mit, insa multe efecte paranormale sunt explicate ca fiind produse de fantome.

Varcolaci

Varcolacii traiesc printre noi, ca oameni normali. Se transforma doar cand este luna plina, si atunci toti cei care sunt in preajma lor sunt in pericol, deoarece ucid fara mila. Miturile despre oameni care-si schimba forma au aparut inca din vremea Greciei Antice. Acesta este raspandit in multe zone ale lumii, in fiecare avand o poveste diferita.

Demoni

Demonii sunt cunoscuti inca din Lumea Antica ca spirite rele care poseda oamenii. Pentru a fi scosi, preotii foloseau ritualuri specifice de exorcizare, ritualuri care mai sunt si acum folosite in anumite zone ale lumii. Demonii sunt prezenti in multe religii, iar de aici pana a ajunge personaje faimoase in filme sau carti, nu a fost decat o cale scuta. Nu este de mirare ca au ajuns sa fie personaje in care oamenii se dechizeaza de Halloween.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea