De prin lume adunate

#unde iesim #zilele dinozaurilor #dino #muzeu #expozitie #dinozauri

Hai la Dino sa vezi dinozaurii

Pentru copiii de toate varstele, la Romexpo este deschisa pana pe 25 aprilie expozitia Zilele Dinozaurilor. Aici vei avea ocazia sa vezi dinozauri care au trait acum peste 150 de milioane de ani, unii dintre ei chiar in marime naturala.

 

Ce vedem la expozitie?

 

Expozitia cu dinozauri este structurata pe grupe de dinozauri, de la cei mai mici, ierbivori, pana la cei mai mari si fiorosi, predatori infricosatori. La intrarea in expozitie, publicul are posibilitatea sa vada scheletul unui T-Rex, unul dintre cei mai cunoscuti dinozauri, dar si modul in care au fost descoperite primele fosile.

Dinozaurii sunt structurati si in functie de zonele in care au fost descoperiti. Astfel, vei putea vedea dinozauri descoperiti in Statele Unite ale Americii, Canada, Africa, Germania, Franta, Mongolia, Argentina sau China. Cele 40 de exponate pe care le vei vedea la zilele dinozaurilor sunt reprezentative pentru erele in care au traiti si toate au ceva special. Fie ca este vorba despre cel mai rapid dinozaur , cel mai inteligent, cel mai mare ierbivor, fie despre cel mai mare dinozaur carnivor, la aceasta expozitie vei afla lucruri inedite despre aceasta lume disparuta si plina de mister.

Sursa foto: acasa.ro

Ghizii de la aceasta expozitie iti vor spune de exemplu ca in anul 1830, atunci cand a fost descoperit primul dinozaur, acest termen nici nu exista. Tot la expozitie vei afla ca nu totii dinozaurii aveau sange rece, cateva dintre aceste specimene avand sange cald, asemanatori descendentilor lor din zilele noastre, pasarile. Ghizii iti vor mai povesti si despre Allosaurus, cunoscut drept cel mai fioros pradator, Oviraptor, hotul de oua, un dinozaut micut, asemanator unui strut, Gallimimus, cel mai rapid dinozaur, care putea atinge o viteza de peste 70 km/h.

Unul dintre cei mai fascinanti dinozauri este Troodon, despre care se spune ca era cel mai inteligent dinozaur si care a trait cel mai mult, tocmai datorita inteligentei sale, modului de adaptare si faptului ca vana in grup. Despre acest dinozaur se mai spune si ca ar fi putut fi specia din care a evoluat omul.

Sursa foto: acasa.ro

Tot la Dino - Zilele Dinozaurilor vei mai afla si ca T-Rex, cel mai cunoscut dinozaur, nu era si cel mai fioros. Se pare ca T-Rex, Tyrannosaurus Rex, nu era nici cel mai fioros si nici cel mai mare dinozaur. Inaintea lui au existat Giganotosaurus si Spinosaurus, doi dinozauri cu adevarat fiorosi, cu un sistem de apare complex, cu gheare si dinti puternici, capabili de a sfasia orice vietate in jurul lor.

Tot despre T-Rex vei mai putea afla ca fost necrofil, deci se hranea cu cadavrele altor dinozauri, si putea fi usor de doborat daca era lovit la picioare. Daca cadea intr-o parte, T-Rex nu se mai putea ridica si murea astfel de foame. 

 

Atractii ale expozitiei

 

Tot in cadrul expozitiei, publicul poate merge si la Dino Cinema unde pot vedea un scurt documentar despre istoria Pamantului, se pot fotografia cu dinozaurii, la Dino Foto , se pot distra la Dino Riding, unde se pot urca pe un dinosaur manevrat cu un volan si pot cumpara suveniruri interesante de la Dino Shop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea