De prin lume adunate

#concerte #muzica #teatru #club #terasa #green hours #unde iesim

Green Hours - gradina de vara in mijlocul Bucurestiului

Clubul Green Hours s-a infiintat in 1994, ca un club unde se canta muzica de jazz. De atunci, localul este intr-o continua schimbare. Green Hours este clubul de referinta al celor care vor cu orice pret sa asculte jazz la orice ora, fie ca sunt concerte live sau in surdina, jazzul este in imparatia lui in clubul de pe Calea Victoriei.

Nume sonore romanesti si straine precum Johnny Raducanu , Harry Tavitian , Teodora Enache si multi altii, toate au un loc special pe micuta scena de la Green Hours. In perioada de vara, terasa este deschisa din zori si pana la cele mai tarzii ore din noapte. Locul pastreaza atmosfera si aerul gradinilor de vara de altadata, cu mese si scaune din fier forjat. Green Hours este locul in care ma simt ca in vacanta, departe de grijile cotidiene.

La Green Hours au loc saptamanal concerte de muzica si piese de teatru. In curtea clubului au sediul revista 22 si libraria Humanitas. Daca esti in asteptarea unui prieten cu siguranta nu te vei plictisi rasfoind paginile revistelor sau citind o carte. Daca nu ai chef de citit, atunci cainele din dotare, Otto, te va invita bucuros la joaca.

la terasa

De la proiectii de filme, concerte de muzica live, expozitii si targuri, evenimentele de la Green Hours sunt pentru toate gusturile. Clubul se poate lauda ca a fost printre primele localuri din Romania care au promovat conceptul de teatru independent. Green Hours se mai poate mandri si cu organizarea primului festival de Teatru Independent.

De-a lungul timpului, la Green Hours si-au lasat amprenta numerosi actori ai scenei romanesti: Marius Manole, Maria Buza, Tania Popa sau Dorina Chiriac . Piesele jucate aici au intrat practic in galeria "clasicilor" si vi le recomand in mod special. Sta sa ploua, Fir'mituri sau Flori, fete, filme sau baieti sunt doar cateva dintre piesele pe care le-am vazut de cateva ori la Green si care m-au binedispus de fiecare data. Spectacolele de teatru au loc in zilele de luni, miercuri si uneori si in week-end, iar pretul unui bilet este de 10 lei.

Ce mancam si bem la Green Hours

Dupa atata joaca, trebuie sa te hidratezi. Cum o poti face mai bine decat selectand una din berile din meniu. Pentru aceasta licoare vei scoate din buzunar in jur de 5-7 lei, in functie de preferintele tale. Daca esti la dieta, atunci limonda si sucurile naturale sunt recomandarea noastra. Pentru ele vei lasa la nota de plata 12 lei. La Green Hours mai gasesti si diverse cocktailuri, alcoolice sau non-alcoolice.

Daca esti la Green si nu iti place alcoolul, trebuie sa incerci cocktailul Green Apple. Este cu adevarat delicios. Tot pe perioada verii, poti comanda si o salata sau o pizza, daca ti se face foame. Felurile de mancare nu sunt multe, insa cu siguranta iti vor potoli foamea.

Atmosfera relaxanta de vacanta

Chiar daca de-a lungul timpului clubul s-a schimbat, si-a pastrat atmosfera placuta si relaxanta. Pot spune chiar ca am crescut cu acest club, si inca de pe vremea liceului era unul dintre locurile in care ajungeam mereu cu placere. Si acum, dupa mai bine de 10 ani, clubul Green Hours a ramas pe harta locurilor frumoase din Bucuresti pe care le vizitez destul de des. Green Hours este un loc racoros, agitat, cu ceva nou de fiecare data, cu mult jazz si e clar destinatia mea de vara atunci cand Bucurestiul se incinge mult prea tare in zilele caniculare.

Clubul Green Hours este mai mult decat o terasa din centrul Bucurestiului. Aici atmosfera este cea care conteaza. Muzica buna, bauturile reci si evenimentele culturale te vor face sa te simti bine si, chiar daca esti prins in proiecte stresante la job, aerul estival al terasei te va bine dispune.

Unde se afla Green Hours

Clubul Green Hours se afla pe Calea Victoriei, la numarul 120, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0788.452.485.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea