De prin lume adunate

#primul ajutor #biblioteca #ghid #ghidul bunelor maniere

Ghiduri utile pentru biblioteca ta

Orice biblioteca de familie este bine sa contina ghiduri practice, din domenii permanent de interes, precum sanatatea, precum si din domenii care au legatura cu viata acelei familii, precum cele despre limbajul nonverbal la copii.



ghid de prim ajutor


Este bine sa ai la tine, in casa sau in masina, unghidde prim ajutor. O astfel de carte este conceputa pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa dobandeasca cunostinte teoretice si practice pentru acordarea primului ajutor.

Ghidul este dedicat persoanelor din afara ariei medicale, studentilor la facultatile de profil medical, tineri rezidenti dornici sa-si aprofundeze cunostintele, profesorilor si instructorilor in medicina muncii, conducatorilor auto si persoanelor care se pregatesc pentru examenul de permis auto.

Ghidurile de prim ajutor sunt realizate in scopul sensibilizarii medicale necesare fiecarei persoane. Limbajul unui astfel deghideste unul simplu, astfel incat cititorii acestuia nu trebuie sa fie specialisti in medicina pentru a intelege tehnicile si metodele de acordare a primului ajutor.

Un ghid poate sa prezinte masurile care trebuie sa fie luate in peste 50 de urgente medicale, ca de exemplu: amputatii accidentale, arsuri, arfixiere, degeraturi, deshidratare etc. De asemenea, cartea ofera informatii despre ce trebuie facut si ce nu trebuie facut in diverse situatii precum inconstienta altei persoane, inec, intepaturi de insecte , lesin, luxatie etc.


ghidul bunelor maniere


Un ghid al bunelor maniere este intotdeauna o carte de ajutor, pe care o biblioteca din orice casa trebuie sa o aiba. Un astfel de ghid ofera informatii practice despre comportamentul civilizat in familie si societate. Cei care trebuie sa participe la o gala in interes profesional pot descoperi detalii importante despre regulile de conversatie precum si cele de la masa. Intr-o situatie in care trebuie prezentate doua persoane una alteia se pune problema prioritatii.

Un ghid al bunelor maniere il ajuta pe cititor sa treaca cu bine peste anumite momente si mai ales sa faca o impresie buna in momente-cheie, cum sunt intalnirile de afaceri.

Ghidul poate fi folosit atat de catre adulti, cat si de catre copii si adolescenti, fiind util indiferent de varsta si indiferent de stilul de viata, preocupari sau activitatea desfasurata. De la bunele maniere la masa la modul in care se ofera un cadou, informatiile pot fi eficiente in situatiile in care vrem sa facem o impresie buna.


Ghidul de crestere a copiilor


Ghidurile dedicate parintilor sunt extrem de numeroase, specializate pe domenii: alimentatie, educatie sexuala, bune maniere, limbajul nonverbal la copii etc. In functie de caz, o astfel de carte poate fi de ajutor pe termen mai lung sau mai scurt, aducand informatii practice si detaliate despre situatiile cu care se pot confrunta parintii in cresterea copiilor.

Un ghid de alimentatie, de exemplu, poate include informatii despre hrana corecta si sanatoasa pentru copiii cu varste intre 0 si 3 ani. Inca din primele luni de viata, parintii pot sa adopte obiceiuri alimentare corecte, pentru a tine copilul departe de boli.

In plus, sunt oferite detalii despre cand, cum si cu ce trebuie hranit copilul in fiecare etapa de dezvoltare; cum sa fie pastrata mancarea nealterata; cum se evita substantele nocive din alimentatia copiilor; modalitati de preparare a mancarii pentru copii etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea