De prin lume adunate

#poze #flori #fotografii # fotografi #ghid in fotografie # fotografierea florilor

Ghidul incepatorilor in fotografierea florilor. 4 sfaturi esentiale!

Iti place sa surprinzi frumusetea din jurul tau, insa esti la inceput in artea fotografiei? Pentru ati antrena ochiul artistic, fotografii experti spun ca "practica este mama invataturii". Iata 4 ponturi de la fotografi profesionisti pentru ca pozele tale sa fie admirate de toti: 

1. Momentul zilei conteaza

Cand te gandesti sa faci niste poze, este important sa iei in vedere si ce tip de poza ai vrea sa faci. Pentru o fotografie mai soft, fa pozele dupa amiaza cand culorile sunt mai saturate. Acest moment mai este denumit de fotografi "ora de aur" sau "lumina National Geographic". Dimineata iar este un moment bun pentru fotografierea florilor, cand picaturile de roua inca sunt pe petale si pe firele de iarba.

2. Profita de lumina naturala

Lumina care vin din spate poate pune florile intr-o perspectiva superba, scrie Mashable.com. Poate chiar reusesti sa surprinzi si razele care trec printre copaci. Laney Crowell, blogger la Downtown Romantic, citat de acelasi site, compara fotografierea florilor cu fotografierea oamenilor si mentioneaza: "Vrei sa ai multa lumina naturala, nu ca in cazul oamenilor unde cele mai bune poze ies cand este putin innorat. Oamenii ies mai bine cu umbre, pentru ca nu vrei sa vezi toate detaliile."

3. Nu uita sa focusezi

Este important sa focusezi mereu. Fie ca vrei sa pozezi mai multe flori sau doar una, trebuie sa stii ce fotografiezi.  Cand fotografiezi un camp plin de flori trebuie sa atragi atentia asupra unui punct din poza, decat sa lasi focusul sa cuprinda toate florile. A alege locul unde vrei sa atragi atentia privitorilor in fotografia respectiva este cea mai importanta decizie pe care o vei lua.

4. Foloseste-te de cadrul natural

Daca faci fotografiile intr-un cadru natural vei avea ocazia sa incadrezi lumea intr-un mod unic. Experimenteaza: "Florile sunt in mod normal inconjurate de insecte care polenizeaza, iar toate florile vor face seminte la un moment dat. Surprinde in poze aceste povesti", spune Don Mammoser, fotograf cunoscut, pasionat de fotografierea cadrelor naturale. 

Fotografia este modul prin care iti poti exprima propria perspectiva asupra lumii. Niciodata nu vei sti cand vei surprinde "poza perfecta, asa ca tine-ti camera pregatita mereu", mai spune acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea