De prin lume adunate

#bar #liscani #gara lipscani #timp liber #restaurant #birt #bere #ieftin

Gara Lipscani - un bar pentru blatisti

Poti sa faci blatul linistit in Gara Lipscani . Nu vine nasul sa iti ceara biletul la control, trenurile nu au intarziere niciodata, iar vagonul restaurant este deschis nonstop.

S-au dus zilele in care Lipscanii erau un poem nesfarsit unde cantau la unison betivii orasului. Astazi, dupa cum toata lumea stie, zona din centru capitalei e o groapa mare si statuta de care este indicat sa fugi ca la 100 metri garduri. Si totusi, printre ruine si moloz, barurile se tin mandre.

Dintre localurile din zona Lipscanilor am ales Gara lipscani pentru ca aici se mananca ieftin si bine. Ieftin de mananca in fiecare zi, bine se mananca doar cand bucatareasa este bine dispusa. Numai astfel pot sa imi explic de ce in unele zile mancarea este excelenta si justifica perfect raportul calitate-pret, iar in unele zile ti se tranteste pe masa o ciorba rece si chioara sau o portie de cartofi prajiti mult mai mica decat ti-o aduceai aminte de data trecuta.

Oricum, iti recomand papanasii si clatitele made in Gara Lipscani de nabadioasa bucatareasa. Aceste preparate corespund intotdeauna standardelor ridicare ale papilelor mele gustative, iar asta inseamna mare lucru, sincer.

Meniul birtului este destul de consistent si contine carne de toate felurile, preparata in toate felurile traditionale, omlete cu legume si branza, ciorbe variate, inclusiv ciorba de burta, salate si garnituri.

Ciorbele ca si salatele sunt servite in castronele destul de mici, dar nici nu sunt foarte scumpe, astfel ca daca nu tii vreo dieta poti sa iti cumperi si doua. Costa aproximativ 4 lei portia. Snitelele sunt mari si gustoase si costa 7 lei, iar cartofii prajiti sunt decorati cu cascaval si costa 3, 5 lei.

Cui ii place berea ieftina, rece si buna, in Gara Lipscani (Str. Lipscani nr. 38) ar trebui sa se opreasca. Berea costa un pic mai mult de 4 lei, preturile la vodca incep de la 2 lei, iar pentru vinuri scoti din buzunar intre 10 si 28 lei.

In ceea ce priveste servirea, depinde iarasi de ziua in care nimeresti in Gara Lipscani. Uneori, chelnerii sunt numai zambet si extrem de prompti, alta data se termina emisiunea la televizor si ei nu mai vin cu comanda. Oricum, in acest birt de pe Lipscani, pe langa faptul ca poti sa te uiti la televizor pe Discovery, de obicei, mai poti admira tablourile cu trenuri de epoca de pe pereti sau poti citi bancurile de pe fiecare a doua pagina a meniurilor. Poate fi chiar distractiv, iar asteptarea pare mai scurta.

Adresa Gara Lipscani: Str. Lipscani nr. 38 Tel.: 021-311.23.69

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea