De prin lume adunate

#voluntariat #copii #caritate

Freescale si United Way, voluntariat pentru copiii neajutorati

23 aprilie este atat pentru Freescale Romania, cat si pentru compania mama din Statele Unite, o zi dedicata voluntariatului. In acest an, ziua de voluntariat va implica in jur de 30 de angajati care vor amenaja doua Gradini de legume si o livada de pomi fructiferi pentru tinerii cu handicap din Casa “Sf. Rafael”, situata in Popesti-Leordeni.

Tinerii din aceasta casa au fost dezinstitutionalizati din Caminul de la Tancabesti . In Casa “Sf. Rafael”, ei invata ce este o familie si cum se traieste in comunitate. Gradinile de legume si livada ii vor ajuta sa isi imbunatateasca viata pe termen lung intrucat, pe langa faptul ca le vor asigura parte din hrana, le vor da si o ocupatie.

Este al treilea an consecutiv de cand derulam campanii cu United Way , iar de anul trecut avem si actiuni de voluntariat impreuna. Pana a incepe colaborarea cu United Way, am mai avut asemenea actiuni, insa acestea au fost punctuale, fara sa aiba un impact pe termen lung. Acum, multumita sistemului de lucru foarte bine pus la punct al United Way, stim ca orele pe care le dedicam chiar aduc o schimbare in bine in societate”, a declarat Adrian Purcarea, director Freeescale Romania.

Atat in Romania cat si in Statele Unite ale Americii, implicarea sociala a companiei se desfasoara in colaborare cu United Way. Incepand din anul 2009, Freescale impreuna cu United Way Romania a inceput sa propuna proiecte catre Freescale Inc. pentru a atrage sprijin, dar si pentru a promova implicarea voluntarilor romani in proiecte sociale.

Bugetul acestui eveniment se ridica la 4.000 de dolari din totalul de 7.500, suma alocata de catre Freescale Inc. ca finantare pentru una dintre cele mai valoroase propuneri de proiecte de voluntariat, depuse in 2010.

Din 2007, Freescale este unul dintre partenerii importanti ai United Way, care participa prin voluntariat si prin contributii financiare la o comunitate mai buna. Implicarea companei a crescut an de an, devenind in prezent “Partener Bronz” (contributie financiara ce depaseste 10.000 E/an si ajutandu-ne sa sustinem proiecte care altfel nu ar exista. 25% dintre angajatii Freescale doneaza si 15% sunt voluntari la United Way”, a precizat Adriana Stoica, Director Executiv United Way Romania.

Despre Freescale Semiconductor

Freescale Semiconductor Inc., cu sediul in Austin, Texas, este o companie de design si fabricare de semiconductori, fondata in 1953. Principalele zone in care este prezenta sunt industria automobilelor, de consum, zona industriala, de comunicatii mobile, retele si tehnologii. La nivel Global, Freescale are peste 10.000 de clienti, printre care mai mult de 100 dintre fabricantii de top de produse electronice.

Freescale Semiconductor Romania (la momentul respectiv, Motorola) si-a inceput activitatea in iunie 2000, cu doar 5 angajati. Freescale Romania este un Centru de Dezvoltare si Cercetare de Excelenta in Software care numara in prezent peste 200 de ingineri. Organizatiile Freescale Semiconductor reprezentate in Romania sunt: Networking Multimedia Group, Developer Technologies, Microcontroller Solutions Group Auto si Microcontroller Solutions Group Industrial and Multimarket.

United Way Romania este o organizatie locala afiliata la United Way Worldwide si cu o prezenta in 45 de tari din lume. Membrii organizatiei sunt voluntari care provin atat din sectorul de afaceri, cat si din cel neguvernamental. Misiunea organizatiei este de a imbunatati calitatea vietii in comunitatile din Romania prin incurajarea sponsorizarilor de la companii, a donatiilor de la cetateni si a voluntariatului. Fundatia sprijina anual zeci de ONG-uri cu fonduri, servicii si produse.

Sursa foto : falcon.el-tejon.k12.ca.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea