De prin lume adunate

#coral #concert #graz

Formatii corale romanesti la Graz

Grupul Coral SOUND va fi una dintre cele 6 formatii corale care vor participa la Olimpiada Corala Mondiala - Graz 2008/ WORLD CHOIR GAMES - GRAZ 2008, editia din acest an fiind pe cale de a deveni cea mai mare competitie de acest gen din istoria muzicii corale.

Grupul Coral SOUND se afla la a doua participare in cadrul acestei competitii mondiale, obtinand Medalia de Argint la sectiunea Formatii Camerale si Medalia de Aur la sectiunea Folclor "a cappella" in cadrul primei editii a Olimpiadei Corale Mondiale desfasurate in anul 2000 la Linz-Austria.

Romania va mai fi reprezentata si de catre formatiile: CARMINA TENERA din Bucuresti, CONSONANCE Bucuresti, CORALA MEMORIAL din Timisoara, CORUL DE COPII JUNIOR VIP din Cluj-Napoca si VLASTARELE ORASTIEI din ORASTIE, numarul formatiilor corale romanesti prezente in competitie reprezentand o premiera meritorie pentru Romania.

Toate natiunile participante la eveniment vor fi celebrate prin reprezentantii lor, pe intreaga durata a competitiei (9-19 iulie 2008), sub auspiciile sloganului editiei din acest an de la Graz: "Singing together brings nations together". INTERKULTUR Foundation - organizatorul evenimentului - a insufletit competitia din acest an prin viziunea atotcuprinzatoare a spiritului de apartenenta comuna a diferitelor natiuni si culturi de pe intreg mapamondul, viziune statutata prin misiunea si obiectivele fundatiei.

Mega-evenimentul din acest an prilejuieste un schimb cultural intre formatii corale de inalta tinuta artistica, pentru editia a VI-a a Olimpiadei Corale Mondiale inregistrandu-se o cifra record de 441 formatii corale reprezentand 93 de natiuni din intreaga lume. Numarul mare de formatii corale participante va fi completat de grupuri instrumentale si de dansuri traditionale care vor transforma acest eveniment intr-un festival al diversitatii culturale unic.

Formatiile corale vor fi jurizate de catre 71 de muzicieni, in mai mult de 600 de reprezentatii si in cadrul a 28 de categorii diferite. In Graz si in vecinatate vor fi performate mai mult de 1000 de concerte incluzand concerte de prietenie intre natiuni, concerte de gala si concerte speciale. De o larga popularitate de bucura categoriile: Muzica Sacra, Folclor, Gospel si Spiritual care vor insuma mai mult de 220 de reprezentatii corale.

In cadrul competitiei Grupul Coral SOUND condus de catre profesor-dirijor dl Voicu Popescu, va concura la doua categorii: Folclor "a cappella" si Coruri de Camera.

La prima categorie vor fi prezentate lucrarile: "Sarba" de Gheorghe Danga; "Cantec de mireasa si Jocul miresii" de Constantin Arvinte; "Suita corala din Tara Oasului" de Dariu Pop si "Chindia" de Alexandru Pascanu.

La categoria Coruri de Camera vor fi prezentate lucrarile: "Eli, Eli!" de Gyorgy Deak-Bardos; "La casa di peste drum" de Tudor Jarda; "Romanita si Junii, buni colindatori" de Sabin Pautza si "Si alte variatiuni pe tema Chindiei" de Alexandru Pascanu.

Grupul Coral SOUND este parte a acestui eveniment cultural si muzical de talie mondiala datorita sprijinului considerabil al INSTITULUI CULTURAL ROMAN oferit prin intermediul Programului CANTEMIR, Sectiunea Culture by Request.

Programul CANTEMIR - prin finantarea proiectelor culturale derulate in mediul international, cu impact in mediile de profil din strainatate - are ca obiective cresterea vizibilitatii si accesibilitatii culturii romanesti pe pietele culturale internationale, precum si incurajarea cooperarii intre artistii romani si straini.

La sprijinul considerabil al INSTITUTUL CULTURAL ROMAN, ca sponsor principal pentru aceasta manifestare de interes deosebit pentru imaginea culturala a Romaniei, se adauga si sustinerea sponsorului SC LEMON interior design SRL care au inteles sa sprijine misiunea noastra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea