De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #filme #cannes #evenimente bucuresti

Filme de la Cannes si Rotterdam la Cinema Studio

Vineri, 29 iunie 2012, de la ora 20.00, Institutul Cultural Roman organizeaza in parteneriat cu Uniunea Cineastilor din Romania si Cinema Studio o proiectie speciala a trei scurtmetraje romanesti recente, prezentate la editiile din acest an ale festivalurile de film de la Cannes si Rotterdam.

In program vei viziona filme precum "Orizont", "Tabara din Razoare" si "Chefu’". La proiectia organizata la Cinema Studio, moderata de criticul de film Iulia Blaga, vor lua parte regizorii Paul Negoescu si Cristi Iftime si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan.

Programul evenimentului:

Orizont
scenariul si regia Paul Negoescu
11 min, premiera romaneasca
scurtmetraj prezentat in sectiunea Semaine de la Critique, Cannes 2012

Daca un pescar dispare in mod misterios in adancurile Marii Negre si nu e nimeni sa il auda, scoate el zgomot? Paul Negoescu s-a nascut in 1984, la Bucuresti. A studiat regia de film la UNATC.

A regizat mai multe scurtmetraje premiate si selectate in festivaluri de film internationale (Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Rotterdam etc). A fost de doua ori nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, iar de curand a terminat filmarile la primul sau lungmetraj.

Tabara din Razoare
scenariul si regia Cristi Iftime
22 minute, premiera romaneasca
scurtmetraj prezentat in sectiunea Cinefondation, Cannes 2012

Este ultima zi a unei tabere de vara. Alex insista sa mearga pe munte cu o colega, desi simte niste dureri bizare. Cristi Iftime s-a nascut la Iasi in 1979. A activat ca fotograf, apoi a urmat cursurile de regie film la UNATC, Bucuresti.

A scris si regizat scurtmetraje si film documentar si a fost asistent de regie la filmul "Politist, adjectiv" regizat de Corneliu Porumboiu. Scurtmetrajul sau 15 iulie a participat in 2011 la festivaluri internationale importante, printre care Festivalul de la Berlin, competitia Berlinale Shorts.

Chefu'
scenariul si regia Adrian Sitaru
22 min

Neli (55 de ani) e plecata la Bucuresti. Fiul ei, Dan (17 ani), e singur acasa. La intoarcere, vecinele din bloc se grabesc sa ii ureze bun venit si sa-i povesteasca pana la cele mai mici detalii aspecte picante ale chefului organizat de Dan in lipsa ei.

Adrian Sitaru este regizor si scenarist. Scurtmetrajul Valuri (2007) a castigat premiul Leopardul de Aur la Festivalul de film de la Locarno, iar scurtmetrajul Colivia (2009) a castigat 28 de premii, printre care premiul DAAD la Berlin.

A mai regizat lungmetrajul "Pescuit sportiv" (2009), premiat printre altele si la Festivalurile de film de la Salonic si Palm Springs. Al doilea lungmetraj al sau, "Din dragoste cu cele mai bune intentii", a fost distins in 2011 cu premiul pentru cea mai buna regie si cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Locarno.

Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile. Asadar, daca vrei sa vezi in premiera cateva filme romanesti de exceptie, nu rata acest eveniment de la Cinema Studio. Vei petrece cateva momente placute, alaturi de prieteni si filme de calitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea