De prin lume adunate

#unde iesim #festival #muzica #concerte #jazz

Festivalurile lunii mai

Luna mai deschide apetitul pentru plimbari, distractie si cat mai multe evenimente in aer liber. Aceasta luna este una aglomerata, acum avand loc numeroase festivaluri. Fie ca sunt festivaluri de jazz, de gatit, fie de arta japoneza, bucurestenii vor avea cu ce sa isi umple programul acestei luni.

 

Caffe Festival

 

Daca simti ca te strange cravata si te sufoca biroul, daca incerci sa scapi de zgomot si de trafic, sau pur si simplu vrei sa te eliberezi de rutina zilnica, jmEvents te invita intre 7 si 12 mai la Caffe Festival. Ia-ti prietenii si vino sa te relaxezi in acorduri de jazz, blues si pop la Hard Rock Cafe.Caffe Festival ocupa un loc aparte in cadrul Europafest, fiind un concept gandit sa apropie publicul de muzica buna si sa largeasca sfera consumatorilor de jazz, blues si pop, inlocuind rigurozitatea salilor de spectacol cu un spatiu relaxant si o atmosfera prieteneasca.

Timp de 6 seri, la Hard Rock Cafe vor avea loc evolutii live extraordinare, improvizatie la scena deschisa si momente eclectice de primavara. In spatiul neconventional al clubului, nume actuale din muzica europeana si noua generatie de jazz sustin concerte si jam sessions in mijlocul publicului. Caffe Festival va debuta pe 7 mai printr-un concert extraordinar al Stelzhamma, din Austria. Un rasfat auditiv menit sa gadile urechile, spiritele si chiar si cele mai subtiri gusturi. O combinatie insolita de jazz si muzica traditionala austriaca rotunjita pe alocuri cu note funky.

 

Campionatul International de Gatit in Aer Liber

 

Cel mai mare eveniment gastronomic din tara noastra si prima competitie gastronomica din istoria Romaniei certificata si inregistrata in programul international al World Association of Chefs Societies are loc intre 7 si 9 mai in Piata Constitutiei. Tarile care vor fi reprezentate sunt: Romania, Cehia, Canada, Turcia, Franta, Elvetia, Finlanda, Belgia, Italia, Israel, Cipru

In cadrul acestui festival se vor gati preparate culinare reci, antreuri, dulciuri si produse de patiserie si multe alte bunatati. Duminica, 9 mai, are loc si un program de demonstratii de arta culinara oferite de: Maestrul Nicu Urs  (bucatarie chinezeasca), Maestrul Cornelia Ghisoi (dulciuri), Maestrul Petrisor Tanase (bucatarie africana), George Catana (dulciuri), Dragos Bercea (meniu cu specific vanatoresc), Septimiu Crisan (meniu la plita), Maestrul Antonio Passarelli (meniu italian), Sergiu Nedelea ( parada somelierilor), Maestrul Pop Adrian (protap).

 

Europafest

 

La fiecare editie Europafest, o stare de bine invadeaza orasul, muzica live, artisti recunoscuti si evolutii de exceptie. Intre 7 si 13 mai, pe scenele Capitalei concerteaza peste 200 muzicieni din intreaga lume, oferind muzica blues, jazz, pop si clasica. De 17 ani, Europafest celebreaza spiritul european prin muzica si reprezinta cu succes Romania pe scena marilor festivaluri internationale. Astazi, evenimentul este considerat brand de tara. Din 2005, festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Directorul festivalului, Luigi Gageos declara ca "in ciuda perioadei dificile pe care o traversam nu ne putem permite sa renuntam la performanta si calitate, cele doua coordonate pe care e construit Europafest. De aceea, si in acest an, festivalul va oferi muzica de calitate, un melanj de blues, jazz, pop si muzica clasica, care va raspunde unor preferinte dintre cele mai diversificate". Intre 7 si 13 mai, festivalul promite seri de neuitat alaturi de mari muzicieni din Europa si SUA.

 

Otaku Festival

 

Evenimentul, aflat la a patra editie, va fi gazduit de Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si are ca scop promovarea culturii contemporane japoneze si a artistilor romani inspirati din aceasta. Festivalul va debuta vineri, 14 mai 2010, la ora 19:00, cu un eveniment special: concertul trupei Anli Pollicino din Japonia, care va avea loc la clubul Silver Church. Otaku Festival propune si anul acesta activitati variate si interactive: workshopuri de desen, kirigami, origami, caligrafie, stenciluri, jocuri, o sectiune de desen pe panouri, o zona de jocuri, atat electronice, cat si boardgames, concursuri de cosplay si de AMV-uri, parada de moda, un colt dedicat muzicii pop japoneze si multe alte expozitii.

Tot in cadrul festivalului va fi lansat primul numar al unui nou proiect Otaku: revista Cosplay Gen, o publicatie independenta cu participare si distributie internationala, dedicata in intregime fenomenului cosplay si modei japoneze. In zilele de 15 si 16 mai, accesul publicului la festival se va face incepand cu ora 11:00.

 

Muzica la Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia

 

Dupa succesul de anul trecut al primei stagiuni, in care la toate cele 10 concerte , Sala Scoartelor din Palatul Mogosoaia a fost arhiplina, anul acesta Centrul Cultural Palatele Brancovenesti colaborand cu Institutul Polonez si cu Institutul Cultural Roman propune iubitorilor artei sunetelor 13 recitaluri care se vor desfasura in perioada 7 martie - 17 octombrie.

Anul acesta stagiunea are trei coordonate: promovarea muzicii lui Robert Schumann (200 de ani de la nastere), promovarea muzicii lui Frederic Chopin (200 de ani de la nastere) si promovarea muzicii vechi romanesti. Stagiunea "Muzica la Palatele Brancovenesti" capata si o anvergura internationala, artisti importanti precum: pianistii Luiza Borac, stabilita in Germania si care ve interpreta in premiera la Palatul Mogosoaia o piesa nou descoperita, semnata de Robert Schumann, si Piotr Szychowski, violonistul Liviu Scripcaru, stabilit in Portugalia, vor incanta publicul Palatului de la Mogosoaia.

Si alte nume importante ale artei interpretative si-au anuntat participarea - violoncelistul Alexandru Morosanu, basul Pompei Harasteanu, pianistii Ilinca Dumitrescu, Ioana Maria Lupascu, Lucian Velciu, Cvartetul "Arcadia", Formatia vocal-instrumentala de muzica veche Anton Pann, Ansamblurile Imago Mundi si Studioul de Muzica Veche. Intrarea la concerte este libera.

 

Green Hours International Fest

 

Green Hours 22 Jazz Cafe organizeaza a II-a editie a Green Hours International Jazz Fest, manifestare culturala independenta initiata in mai 2008, ca prim festival international al unui club din Romania. Green Hours International Jazz Fest va avea loc intre 20 si 23 mai in Gradina Green Hours, modernizata special pentru acest eveniment.

Vor putea fi urmarite in Calea Victoriei patru grupuri de exceptionali muzicieni din Europa precum si patru configuratii dintre cele mai valoroase ale muzicienilor de jazz din Romania. Abonamentul pentru cele toate cele patru seri ale festivalului este de 100 lei, biletele la prima seara este de 50 de lei, iar biletul penntru celelalte trei seri este de 35 de lei. Intrarea in fiecare seara de concert se face incepand cu ora 18:00

 

Bucharest Biennale 4

 

"Bucharest Bienalle 4" promoveaza cunoasterea si propagarea culturii - in special in domeniul artelor - prin intermediul cooperarii si al schimburilor culturale in interiorul Europei si dincolo de granitele sale, elaborand concomitent strategii ce stimuleaza intelegerea reciproca si ofera posibilitati comprehensive din perspective diverse.

Ca tema a manifestarii a fost aleasa "Handlung - Productia de posibilitati", preluand ambiguitatea termenului german "handlung" - imposibil de tradus la toate nivelele sale de semnificare, dar care se plaseaza, "intre actiune, activitate, instrumentalizare si participare, desi poate insemna concomitent si poveste sau naratiune - drept punct de plecare pentru studierea unor practici diverse, care propun diferite forme de actiune". Festivalul are loc la Bucuresti, in perioada 21 mai - 25 iulie.

 

Bucharest Spring Jazz

 

Bucharest Spring Jazz 2010 are loc in perioda 5 - 15 mai, la Ateneul Roman din Capitala. In editia din acest an pe scena festivalului vor urca numeroase legende ale jazz-ului. Seria de concerte va fi deschisa de Teodora Enache si Darius Brubeck Quartet. In cadrul Bucharest Spring Jazz va canta si laureatul Grammy Yusef Lateef. Pharoah Sanders este o alta surpriza rezervata publicului bucurestean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea