De prin lume adunate

#festival #muzica #concerte #teatru #film

Festivalurile lunii iunie

Prima luna a verii aduce cateva festivaluri interesante atat in capitala, cat si in unele dintre orasele din tara. In aceasta perioada nu trebuie sa ratezi Sibiu si Festivalul de Film TIFF, de la Cluj-Napoca. In Bucuresti, ai ocazia sa ii vezi pe ce la Metallica sau Rammstein intr-unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului, Sonisphere Festival.

 

Festivalul International de Teatru Sibiu

 

sibiu , considerat a fi cel mai mare festival al artelor din Romania, se desfasoara in perioada 28 mai - 6 iunie. Festivalul International de Teatru de la Sibiu este renumit pentru ca reuneste, timp de unsprezece zile pe an, mii de artisti din toate colturile lumii.

Festivalul are mai multe sectiuni: spectacole de teatru, spectacole-eveniment, spectacole de strada, de muzica, "Bursa de Spectacole", ateliere, expozitii, lansari de carte, spectacole-lectura si conferinte, care aduc la masa de discutii personalitati ale lumii culturale nationale si internationale. FITS, cel mai important festival anual de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din lume, propune un program care aduce la Sibiu participanti din 70 de tari si prezinta 350 de evenimente ce se desfasoara in 66 de spatii de joc.

 

Les weekends Film Menu la Cinma Elvira Popescu

 

Seria de proiectii "Les weekends Film Menu" continua la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti. In luna iunie pot fi vizionate peste 30 de filme vechi si noi, in mare parte de limba franceza, reflectand prestatii memorabile ale "Actorilor de film". Printre altele, vor fi prezentate filme precum "Van Gogh" al lui Maurice Pialat, "L'Atalante" al lui Jean Vigo, "Alphaville" al lui Jean-Luc Godard, "Au hasard, Balthazar" al lui Robert Bresson, "Coup de torchon" al lui Bertrand Tavernier sau "Les deux anglaises et le continent" al lui Francois Truffaut . Toate filmele sunt subtitrate in limbile engleza sau romana.

 

Festivalul de film TIFF de la Cluj-Napoca

 

Festivalul International de Film Transilvania include un numar impresionant de filme, invitati, locatii, petreceri si evenimente speciale. TIFF 2010 readuce in atentia publicului cinefil nume importante ale cinematografiei internationale care au marcat istoria festivalului de-a lungul celor 8 editii. Lista filmelor hit prezente in acest an la TIFF cuprinde titluri din sectiunea Supernova precum The Refuge, in regia lui Francois Ozon, Submarino (regia Thomas Vinterberg), Hadewijch (regia Bruno Dumont), Mother (regia Bong Joon-ho). 

 

sonisphere festival

 

Sonisphere Festival, desemnat cel mai bun nou festival de anul trecut, ajunge si in Romania. Festivalul va ajunge la Bucuresti intre 25 si 27 iunie la Romexpo. Sonisphere este un festival itinerant care anul acesta va avea escale programate in Polonia, Elvetia, Cehia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania, Suedia si Finlanda. Mega-turneul se va termina in Anglia, cu trei zile de concerte la Knebworth, confirmati pana acum fiind Iron Maiden, Rammstein, Motley Crue, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer, The Cult si Anthrax.

Trupele care vor urca pe scena in cadrul etapei romanesti a festivalului sunt pe departe cele mai mari nume ale momentului de pe scena rock si nu numai. Metallica, Rammstein, Manowar, Heaven & Hell, Slayer, Megadeth, Anthrax, Alice in Chains, Volbeat, Stone Sour si Mastodon sunt trupele care vor urca pe scena Sonisphere Festival din Bucuresti.

 

Festivalul International de Folclor

 

In perioada 18 - 20 iunie, in parcul Cismigiu din capitala are loc Festivalul International de Folclor. In cadrul evenimentului vor avea loc momente artistice cu muzica si dans folcloric, un targ de mestesugari si produse traditionale si o parada a tuturor ansamblurilor participante in ziua deschiderii festivalului, care se desfasura pe ruta Piata Victoriei - Bdul. Magheru - Bdul. Regina Elisabeta - Parc Cismigiu.

 

liveland festival

 

Liveland Festival este primul festival bucurestean de muzica in aer liber cu impact negativ minim asupra mediului, care se va desfasura in perioada 17 - 20 iunie. Liveland Festival este un festival muzical care militeaza pentru armonizarea relatiei om-natura. Muzica este un instrument ideal de conectare a maselor si de a populariza un mesaj ecologic cu puternica rezonanta sociala.

Liveland isi propune sa adune un public iubitor de muzica de calitate.In acest sens, Liveland ofera publicului concerte live cu formatii si muzicieni cu o contributie semnificativa la muzica moderna. Proiectii de filme cu tematica ecologica, showroom-uri cu tehnologii si practici alternative si nu in ultimul rand produse bio vor fi prezente la festival pentru a sublina beneficiile unui mod de viata ecologic.

Timp de trei zile, pe scena festivalului vor urca trupe si artisti valorosi abordand o varietate de stiluri muzicale, de la electro pop la art rock, iar in paralel cu programul de concerte vor avea loc proiectii de filme cu tematica ecologica, showroom-uri de tehnologii alternative, slow-food si agricultura organica. Concertele vor avea loc la E-Uranus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea