De prin lume adunate

#festivaluri #noiembrie #festivaluri in tara

Festivaluri in tara in luna noiembrie

In luna noiembrie, in tara se desfasoara numeroase festivaluri de teatru , muzica, film si dans. Vei avea ocazia sa participi la evenimente importante, care te vor face sa te simti european.


Alter - Native la Targu Mures


In perioada 2 - 6 noiembrie, la Targu Mures are loc o noua editie a festivalului Alter - Native. Festivalul International de Film de Scurtmetraj Alter - Native se desfasoara anual in luna noiembrie la Palatul Culturii din Targu-Mures.

Lansat in anul 1993, Alter-Native este cel mai vechi festival de acest gen din Romania. Devenit de-a lungul anilor un forum pentru creatii de filme recente ale realizatorilor din intreaga lume, in cadrul festivalului vei putea viziona 56 de filme din 23 de tari, 7 filme maghiare, 4 bulgare si unul romanesc.

Pe langa acestea 14 filme artistice, 9 selectii de scurt-metraje si One World On Tour, selectie de la Festivalul de Film Documentar Oone World Romania. In cadrul evenimentului concerteaza trupele Apnoe, Darabont Ors Quartet si Mike Godoroja & Blue Spirit.


Festivalul de teatru pentru tineri Stage la Cluj-Napoca


In perioada 4 - 6 noiembrie, la Cluj are loc festivalul de teatru pentru tineri Stage. Festival de teatru pentru tineri Stage organizat de Fundatia Parinti Clujeni reprezinta o oportunitate pentru elevii de liceu care doresc sa isi pună in evidenta calitatile artistice.

Festivalul este axat pe ateliere tematice sustinute de specialisti din lumea teatrului clujean.


Festivalul National Studentesc de Dans la Sibiu


Casa de Cultura a Studentilor Sibiu gazduieste timp de 3 zile, din 3 pana in 5 noiembrie, Festivalul National Studentesc de Dans, un eveniment dedicat dansului. In cadrul festivalului au loc reprezentatii de dans modern, clasic, contemporan, show-revue, jazz-dance, street-dance, caracter si dans sportiv.


Saptamana artelor spectacolului muzical


"Saptamana Artelor Spectacolului Muzical 2011" este un eveniment organizat de Revista VIP si desfasurat sub patronajul Ministerului Culturii si al Patrimoniului National. Scopul evenimentului este acela de a promova opera, opereta, musicalul si baletul in randul unui public cat mai diversificat ca varsta si preocupari.

Institutiile participante sunt bucuresti , Opera Maghiara Cluj - Napoca, Opera Nationala Iasi, brasov , Teatrul de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta, opera comica pentru copii din Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si Academia de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea