De prin lume adunate

#festivalul international george enescu #festivalul de teatru #festivaluri septembrie

Festivaluri in luna septembrie

Primele zile de toamna aduc in Bucuresti si tara numeroase festivaluri si evenimente culturale. Astfel, poti alege festivaluri de film, teatru si muzica. In Bucuresti nu trebuie sa ratezi Festivalul George Enescu si Festivalul Underclound.
 

Festivalul International de Film de la Medias


In perioada 5 - 11 septembrie, la Medias are loc Festivalul International de Film . Festivalul este consacrat cinematografiilor tarilor vecine cu Romania.

Cinefilii pot vedea filme in competitie din Cehia, Slovacia, Austria, Romania, Polonia si Slovenia. La festival vei putea viziona si filme din tarile participante care au castigat premii internationale.
 

Festivalul Antic si Medieval de la Sighetu Marmatiei


In perioada 3 - 4 septembrie la Sighetu Marmatiei are loc Festivalul Antic si Medieval. Evenimentul se desfasoara in centrul vechi al municipiului Sighetu Marmatiei.

Festivalul reconstruieste pentru doua zile atmosfera unei perioade demult apuse prin recrearea unor aspecte de viata militara apartinand civilizatiei antice si medievale, in centrul vechi al Sighetului.

In cadrul evenimentului va avea loc si o expozitie cu documente istorice, harti si fotografii, legata de istoria Sighetului si a Maramuresului. La festival va avea loc si un Targ Medieval cu produse naturale si suveniruri medievale.
 

Festivalul folcloric de la Otopeni


In perioada 2 - 4 septembrie in Otopeni are loc Festivalul folcloric de arta si traditie populara romaneasca. In cadrul acestul eveniment se vor reuni ansambluri folclorice si interpreti de muzica populara.

Printre acestia se numara Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, Matilda Pascal Cojocarita , Ionut Dolanescu, Daniela Condurache, Taraful Domnesc, Dinu Iancu Salajanu, Aurel Tamas si multi altii.
 

Festivalul International George Enescu


Infiintat in 1958 in semn de recunoastere a geniului enescian, Festivalul International "George Enescu" se desfasoara o data la doi ani in Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara.

Primele editii ale acestui festival si concurs au reunit nume sonore ale vietii muzicale internationale, printre care s-au numarat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter si Herbert von Karajan.

Cea de-a XX-a editie a Festivalului este alcatuita din sapte serii de concerte: "Mari orchestre ale lumii", "Recitaluri si orchestre camerale", "Concertele de la miezul noptii", "World music", "Spectacole de opera si balet", "Muzica secolului al XXI-lea" si "Enescu si contemporanii sai".
 

Festivalul Plai la Timisoara


Plai este un festival multicultural ce are loc in fiecare an, la mijlocul lunii septembrie, la Muzeul Satului Banatean, in Timisoara.

La festival vei avea parte de parte de muzica lumii. Vei descoperi artisti din diferite parti ale lumii, care respecta si prezerva traditii si raman autentici. Vei puta lua parte la diverse activitati culturale oferite de catre cei peste 45 de parteneri culturali ai festivalului.
 

Festivalul de Teatru Independent Undercloud la Bucuresti


In perioada 29 august - 10 septembrie, in Bucuresti are loc Festivalul de Teatru Independent Undercloud. Acest eveniment este singurul festival de teatru independent profesionist care de desfasoara pe perioada verii in Bucuresti.

Initiat de Chris Simion si Pascal Bruckner, festivalul isi propune promovarea si sustinerea miscarii independente de teatru din Romania si a dramaturgiei contemporane de valoare.

Editia de anul acesta cuprinde cele mai bune productii din stagiunea teatrelor independente din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea