De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival # festivaluri august

Festivaluri in luna august in tara

In luna august au loc la Targu Mures, Buftea, Sibiu sau Port Cetate o serie de festivaluri la care nu ai voie sa lipsesti. Ai parte de muzica, film, gastronomie si multe alte domenii interesante pe care te invitam sa le descoperi mai jos.

Festivalul Anonimul la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii

Festivalul International de Film Independent Anonimul, gazduit ca in fiecare an la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, a ajuns la editia cu numarul sase.

Programul festivalului cuprinde : trei sectiuni competitionale (competitie lungmetraj, competitie scurtmetraj fictiune, competitie scurtmetraj animatie), programe necompetitive - Panorama internationala (filme premiate la alte festivaluri din anul respectiv), omagii, retrospective, proiectii filme romanesti, programe speciale, dezbateri.

Festivalul Artmania la Sibiu

Sibiul gazduieste in acest an, in perioada 6-12 august, a saptea editie a Festivalului ARTMania, un eveniment care ofera iubitorilor de arta un program cultural variat ce include concerte, expozitii, lansari de carte, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Toate acestea se desfasoara in zonele ARTmania special dedicate manifestarilor culturale: Piata Mare, Piata Mica si ARTmania Festival Sibiu Arena (Camping & Entertainment).

Si in 2012 muzica reprezinta punctul forte al festivalului, pe scena urmand sa urce trupe precum Die Toten Hosen, My Dying Bride sau Epica.

FanFest la Rosia Montana

Intrunire a eforturilor de promovare a patrimoniului cultural si a spiritului militant in campaniile civice din Romania, FanFest este unul din modurile in care se arata ca in Rosia Montana se poate trai din agricultura, turism si alte activitati ce nu distrug natura si cultura.

In perioada 15-19 august festivalul de la Rosia Montana te asteapta cu conferinte, proiectii de filme, expozitii, piese de teatru, concerte, targuri taranesti si de produse handmade.

Festivalul Summer Well in Buftea

Domeniul Stirbei din Buftea gazduieste si anul acesta festivalul Summer Well, in data 11 si 12 august. A doua editie a festivalului isi pastreaza structura din anul precedent si incanta publicul cu prestatiile a 10 formatii renumite: The Stone Roses, The Vaccines, Hurts, Patrick Wolf, The Asteroids, Galaxy Tour, Wolf Gang, Citizens!, Glasvegas, The Big Pink, Zulu Winter.

Festivalul Peninsula la Targu Mures

Editia cu numarul zece a festivalului Peninsula isi va primi fanii intre 23 si 26 august, la Targu Mures, in locatia binecunoscuta de pe malul Muresului. Capetele de afis ale acestui eveniment sunt: Tinie Tempah, ATB, The Straits, Children of Bodom si New Model Army.

Divan Film Festival la Port Cetate

Cea treia intalnire a degustatorilor de film si arta culinara va avea loc in acest an sub numele de Divan Film Festival, in perioada 19-26 august, pe malul Dunarii, in Portul Cultural Cetate. Timp de o saptamana, vor fi vizionate scurtmetraje, documentare si lungmetraje din sau despre spatiul si mentalitatile balcanice.

Farmecul acestei intalniri de pe malul Dunarii, la care vor participa producatori, regizori, actori, critici de film si jurnalisti din Romania si din strainatate, este acela ca vor fi pregatite si servite o serie de preparate culinare traditionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea