De prin lume adunate

#vara in bucuresti #festival #muzica #teatru #dans #handmade #povesti #parc #cismigiu #ceainarie

Festivaluri de vara in Bucuresti

In perioada estivala, Bucurestiul pare un oras parasit, abandonat de locuitorii care au fugit la mare, la munte sau in tari straine. Daca totusi ai ramas pe baricade trebuie sa stii ca Bucurestiul nu moare de tot. Pe perioada verii se organizeaza de ani buni diverse festivaluri de muzica, dans, teatru sau creatie handmade.

Povesti la Carturesti

In ceainaria Carturesti de pe strada Arthur Verona , cei mici pot asculta povesti scrise de autori straini in limba originala. "Povesti la Carturesti" invita copiii, parintii si bunicii sa redescopere placerea lecturii si lumea magica a personajelor cartilor care incep cu "A fost odata...". In fiecare sambata actorii Teatrului Ion Creanga sau povestitori veniti de peste mari si tari vin sa dea glas printilor si printeselor, balaurilor, vrajitoarelor si capcaunilor.

O data pe luna proiectul de lectura este dedicat unei alte culturi, iar cartile sunt citite intr-o limba straina . Periplul lunar prin alte culturi isi propune sa ii poarte pe cei mici intr-o calatorie fascinanta prin lumea larga cu ajutorul temelor universale ale copilariei.

Carturesti isi doreste sa ii faca pe cei mici sa descopere intr-o forma placuta si ludica diversitatea lumii in care traiesc si sa-si dezvolte pasiunea pentru limbi rare si necunoscute pe care nu au ocazia sa le auda la scoala ori acasa. Selectia cartilor cuprinde atat basme si povestiri nemuritoare ascultate de de-a randul, cat si noi aparitii semnate de autori contemporani.

The Met: Live in HD

Seria The Met: Live in HD transmite in direct unele dintre cele mai celebre spectacole de opera din lume. Daca nu poti ajunge la Paris, Milano sau New York, opera vine la tine in oras, pana la sfarsitul anului. In sezonul 2008- 2009 productiile The Met: Live in HD pot fi vazute in peste 850 de cinematografe din 31 de tari din intreaga lume.

Pentru prima data in Romania, la Light Cinemas, poti vedea in direct transmisiunile in direct via satelit din New York a operelor precum “Somnambula”, "Madama Butterfly", "Lucia Di Lammermoor", "Orfeu si Euridice" sau "La Rondine". In program mai poti urmari spectacole de opera precum Tosca, Aida, Turandot sau Carmen.

Festivalul via Cultura

Sub numele "Via Cultura", Primaria Capitalei realizeaza un romano-italian intre orasul Bucuresti si Operaestate Festival Veneto.  Festivalul a ajuns la cea de-a treia editie si se desfasoara in perioada 15 iulie - . Evenimentul aduce spectacole teatru si dans, expozitii, workshop-uri si muzica. Evenimentele acestui festival au loc in teatrele si institutiile culturale din capitala.

Stagiunea estivala muzicala din Parcul Cismigiu

Concertele Stagiunii Estivale Muzicale gazduite de chioscul din Cismigiu aduna de opt ani, la fiecare sfarsit de saptamana un numar mare de iubitori ai muzicii. Cei veniti la acest eveniment danseaza, fredoneaza si aplauda odata cu artistii.

Muzica va rasuna si in acest an in Gradina Cismigiu, in perioada mai-septembrie 2009.
Programul include grupuri si formatii cunoscute de bucuresteni: La Musica, BQB, Trompeten show, Nataly Group, Clasic Band sau Concertino. Concertele incep la ora 11.00.

Sirnaville - Arts&Crafts Festival

Pe aerodromul Sirna, situat la la 40km de Bucuresti pe DN1, in perioada 14 - 16 august vei avea parte de ateliere, workshopuri de pictura, sculptura, desen, olarit, arts&crafts sau handmade.

Festivalul vine si cu muzica electronica, cinema in aer liber, food camp, bazar, targ de handmade si camping cu zona de dusuri. Tot la Sirnaville vei gasi si terenuri de tenis, volei si bedminton, o macara de bungee jumping , o pista de inaltat zmee si o zona de lounge.

Pe parcursul celor trei zile de festival vor functiona trei scene de muzica. Scena Oneday vine cu live music, indie, alternative si electronica, scena Clash cu minimal, techno, electro, house, iar scena Bass Music cu drum&bass, breakbeat, dubstep si brokenbeat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea