De prin lume adunate

#Festivalul Simultan #Jazz And More Festival #Festivalul International de Teatru Clasic #Festivalul Comedy #Toamna Oradeana

Festivaluri de octombrie in tara

Luna octombrie aduce in tara numeroase festivaluri si evenimente culturale. Concerte de muzica live, festivaluri de teatru sau film, targuri si expozitii sunt doar cateva dintre evenimentele la care poti participa in aceasta luna.



Festivalul National de Comedie de la Galati


In perioada 2 - 9 octombrie, la Galati are loc Festivalul National de Comedie. Festivalul este gazduit de Teatrul Dramatic Fani Tardini din Galati. La eveniment participa critici, dramaturgi, regizori, directori de teatre si actori.

Printre spectacolele pe care le poti vedea la acest festival se numara D-ale carnavalului, Vacanta in Guadelupa, Cartierul latin, O noapte furtunoasa sau Sex on the bici.


Toamna Oradeana


Pana pe 12 octombrie, la Oradea are loc cel mai important festival desfasurat in acest orasa, Toamna Oradeana. Evenimentul reuneste spectacole de teatru, expozitii, manifestari culturale si concerte in aer liber.

Primul sfarsit de saptamana este dedicat trupelor locale amatoare, cel de-al doilea se adreseaza folclorului, iar ultimul sfarsit de saptamana trupelor romanesti consacrate.

Printre artistii pe care ii poti asculta in concerte live se numara Connect-R, Fly Project, Suie Paparude, Trupa Veche, VH2 sau Zdob si Zdub.


Festivalul Comedy la Cluj-Napoca


In perioada 14 - 23 octombrie, la Cluj are loc festivalul de film Comedy. In acest an vei putea viziona peste 100 de filme. In cadrul festivalul vor avea loc si spectacole de stand-up comedy, ateliere de creativitate sau discutii cu invitati din lumea filmului.


Festivalul Artelor si Multiculturalismului la Cluj-Napoca


In perioada 14 - 16 octombrie, la Cluj Napoca are loc Festivalul Artelor si Multiculturalismului. Festivalul urmareste promovarea culturii, traditiilor si obiceiurilor specifice comunitatilor din Cluj-Napoca.

Desfasurat in Piata Unirii si Muzeul de Arta, festivalul prezinta publicului trecutul, prezentul si viitorul orasului Cluj-Napoca. Vor avea loc parade, expozitii, ritualuri, lansari de carte si targuri.


Festivalul International de Teatru Clasic de la Arad


In perioada 9 - 16 octombrie, la Arad incepe editia a XVII-a a Festivalului International de Teatru Clasic. Evenimentul este organizat de Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad.

Printre spectacolele pe care le poti vedea in cadrul festivalului se numara Orchestra Titanic, Fragil, Giselle, O scrisoare pierduta sau Hangita.


Jazz And More Festival la Sibiu


Jazz and More Festival se desfasoara in incinta Teatrului Gong din Sibiu, in perioada 13 - 16 octombrie. Reuneste cei mai importanti reprezentanti ai curentelor muzicale contemporane. Festivalul prezinta concerte de free jazz, free music, metal jazz, post rock, muzica electronica contemporana, muzica electro-acustica, muzica de camera improvizata sau muzica ambientala..

In cadrul Jazz and More Festival sunt prezentate concerte, recitaluri de club, prezentari multimedia, colocvii despre muzica contemporana sau ateliere de tehnica a improvizatiei.


Festivalul Simultan la Timisoara


Simultan este un festival dedicat artei media si experimentului artistic, ce isi propune sa faca o punte de legatura intre diferite medii.

Evenimentul are loc in perioada 6 - 8 octombrie la Timisoara. In cele trei zile de festival au loc proiectii de arta video, concerte de muzica experimentala, expozitii si conferinte. in cadrul evenimentelor sunt prezentate atat proiecte si artisti locali, nationali si internationali.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea