De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival #festivaluri iulie

Festivaluri de iulie in tara

Festivaluri medievale, de muzica, film, origami sau jazz sunt doar cateva dintre evenimentele din tara pe care nu trebuie sa le ratezi luna asta. La Brasov, Timisoara, Vama Veche sau Sighisoara au loc evenimente interesante unde poti petrece momente placute.

Festivalul de Origami la Onesti

In perioada 2 - 4 iulie, la Onesti se desfasoara cea de-a III-a editie a Festivalului de origami "Cocorul", manifestare care se adreseaza elevilor, cadrelor didactice, parintilor si tuturor persoanelor interesate de arta transformarii hartiei. Evenimentul cuprinde doua sectiuni: ateliere de origami (arta de a plia hartia) si de quilling (arta de a rula hartia).

Brasov International Film Festival & Market

Brasov International Film Festival & Market 2012 este cel mai tanar festival de fim, care timp de 11 zile reuneste producatori de film, regizori, scenaristi, actori si cinefili in locatia Teatrului Dramatic "Sica Alexandrescu". Aflat la prima editie, Brasov International Film Festival & Market 2012 prezinta noua filme non-violente de lung-metraj intr-o competitie la finalul careia cel mai bun este premiat. Proiectii pentru public au loc si in Piata Sfatului.

Delta Music Fest la Sfantu Gheorghe

Delta Music Fest 2012 revine cu 3 zile de muzica si concerte ale celor mai buni DJ din tara, precum si artisti de succes din strainatate. Totul se intampla intre 19 si 22 iulie, la Sfantu Gheorghe, locul in care Dunarea intalneste Marea Neagra.

Delta Music Fest 2012 nu este doar un festival de muzica electronica, ci si o vacanta de trei zile. Pe langa distractia din timpul noptii, participantii la eveniment au sansa sa se bucure de mare, de aproape 30 de kilometri de plaja pustie, de excursii in Delta in compania pelicanilor, cormoranilor si egretelor, precum si de surprinzatoare intalniri cu cai salbatici sau arici.

Festivalul Filmului de Umor la Timisoara

Cea de-a treia editie a festivalului mic de pe Bega aduce publicului cinefil intalnirea cu patru filme franceze. Proiectiile au loc in aer liber, la Gradina de vara Capitol, printre putinele ramase active in tara. Filmele propuse de Institutul Francez din Timisoara sunt subtitrate in limba romana.

In afara de filme, are loc si o intalnire cu regizorul de scurtmetraje Léo Verrier, miercuri, 4 iulie, la libraria Cartea de nisip, de la ora 19:00. Intrarea este libera.

Freedom Jazz Festival la Vama Veche

La acest eveniment si-au confirmat participarea importante nume ale jazz-ului mondial: Billy Cobham, Boo Boo Davis, Jonny & Mozes Rosenberg, Blood, Sweat & Tears, Sergio Mendes & Brasil 2012, Nights of Jazz Guitars featuring Larry Coryell, guest Philip Catherine.

Si artistii romani sunt invitati sa concerteze alaturi de formatiile si artistii straini, in cele 3 zile de festival. Printre acestia se numara: Corneliu Stroe & Balcanamera, Berti Barbera, Marius Popp Quartet, Romanian Power Trio Mihalache tandarica Horja, Raul Cusac Quartet, Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Basorelief, Mike Godoroja & Blue Spirit, Adi Tetrade Fusion Dynasty.

Sighisoara Medievala

Spectacole, parade, turniruri, lupte medievale, initieri cavaleresti, trubaduri, menestreli, teatru de strada, muzica si dansuri medievale, recitaluri, procesiuni de vrajitoare, arderi de vrajitoare, animatie medievala, carnaval, expozitii, mestesugari populari si multe altele te asteapta la ce-a de-a XX-a editia a Festivalului Sighisoara Medievala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea