De prin lume adunate

#film #cinema #festivaluri #evenimente #evenimente bucuresti

Festivaluri de film in martie la Bucuresti

Prima luna a primaverii aduce in capitala numeroase martisoare culturale, printre care si cateva festivaluri interesante de film . Nu rata Festivalul International de Film, Next sau One World Romania . Vei avea ocazia sa vizionezi unele dintre cele mai interesanate filme, rasplatite cu premii internationale.

Festivalul International de Film

Cea de-a 8-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc in perioada 19 - 25 martie.

Conceput ca un festival deschis cinematografului de arta, incurajand curente cinematografice nou-aparute, B-est descopera talente si promoveaza tineri realizatori de film care s-au facut deja cunoscuti pe plan intern sau in competitii internationale.

Prezentata in premiera mondiala in competitia de la Cannes 2011 , coproductia franco-belgiana "La sources des femmes" va fi proiectata in deschiderea celei de-a 8-a editii a festivalului, in prezenta autorului, regizorul francez de origine romana Radu Mihaileanu.

Festivalul International de Scurt Metraj

Anul acesta, NexT isi asteapta publicul cu filme noi, indraznete si originale la Cinema Scala si la Cinema Studio. Seminariile NexT nu lipsesc nici de aceasta data din programul NexT si promit sa aduca in capitala profesionisti ai cinematografiei autohtone si internationale.

La cea de-a sasea editie, seminariile NexT sunt dedicate regiei, sound-design-ului si distributiei de film.

Ca in fiecare an, agenda NexT cuprinde un program de competitie puternic si sectiunile traditionale ale festivalului: Semaine internationale de la critique, Festival Friends/Prietenii Festivalului, Si ei au fost NexT Generation si Cristi & Otto.

Publicul cel mai tanar va fi asteptat la programul NexT Kids cu o serie de surprize si filme selectionate special pentru el.

Prezentat in premiera anul trecut, programul Oscars Night revine si anul acesta la NexT cu scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film.

One World Romania

Cea de-a 5 editie a One World Romania pregateste 50 de filme pentru 6 zile. Cele 50 de filme sunt impartite in 8 sectiuni: Sectia Revolutii Online, Sectia Politica, Sectia Munca si Rasplata, Sectia Minori si Batrani, Sectia Probleme de Familie, Sectia Pasapoarte, Sectia Penala, Sectia Activisti si Indignati.

Filmele sunt proiectate la patru cinematografe din centrul Bucurestiului: Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Deschiderea oficiala a festivalului are loc pe 13 martie la Cinema Scala.

Programul festivalului vorbeste despre schimbarile exceptionale la care am asistat in ultimul an: despre o generatie de tineri capabila sa miste lucrurile, despre Primavara Araba, despre tensiunile mai mult sau mai putin explozive din Iran, din Rusia si din Cuba sau despre turbulentele anti-globaliste din vestul Europei.

Pe langa marile teme politice, dedicate puterii si dreptatii, festivalul de anul acesta vorbeste prin filmele sale si despre cei mai slabi si nedreptatiti dintre noi. O parte din filmele festivalului spala in public traume, exhiba conflicte ascunse, ne fac sa radem sau sa plangem in fata spectacolului cresterii si descresterii oamenilor.

In afara proiectiilor, sunt organizate pe toata perioada festivalului expozitii de fotografie, actiuni si dezbateri la care participa regizori, producatori si disidenti reputati din toata lumea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea