De prin lume adunate

#next #festivaluri bucuresti #Festivalului International de Film

Festivalului International de Film NexT la Bucuresti

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc in Bucuresti, in perioada 28 martie -1 aprilie. Anul acesta, NexT isi asteapta publicul cu filme noi, indraznete si originale la Cinema Scala, si pentru prima data, la Cinema Studio.



Seminariile NexT, prezentate de JTI, nu lipsesc nici de aceasta data din programul NexT si promit sa aduca in capitala profesionisti ai cinematografiei autohtone si internationale. La cea de-a sasea editie, seminariile NexT sunt dedicate regiei, sound-design-ului si in mod special distributiei de film si vor avea loc la cafeneaua Carturesti Verona.

Ca in fiecare an, agenda NexT cuprinde un program de competitie puternic si sectiunile traditionale ale festivalului: Semaine internationale de la critique (sectiune paralela a Festivalului de Film de la Cannes), Short Matters (scurtmetrajele nominalizate la Oscarurile Europene), Festival Friends/Prietenii Festivalului – prezentat de HBO, si ei au fost NexT Generation si nu in ultimul rand, Cristi & Otto (program dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu si sound-designer-ul Andrei Toncu).

Publicul cel mai tanar va fi asteptat la programul NexT Kids cu o serie de surprize si filme selectionate special pentru ei.


Oscars Night la NexT

Prezentat in premiera anul trecut, programul Oscars Night revine si anul acesta la NexT cu scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film. in plus, NexT a pregatit spectatorilor doua programe nou-noute care le vor provoca imaginatia cu siguranta si care vor fi anuntate in curand.

De asemenea, NexT esta anul acesta co-organizatorul intalnirii anuale a producatorilor ACE. Asociatia ACE (Ateliers du Cinema Europeen) a fost creata ca un program de training si centru de dezvoltare profesionala foarte selectiv pentru producatorii de film europeni independenti.

Intalnirea anuala a producatorilor ACE, care va avea loc anul acesta la Bucuresti, este cel mai important eveniment pentru membrii ACE. Acesta s-a consacrat ca o ocazie extraordinara de socializare si de creare de noi relatii profesionale pentru producatorii ACE in cautare de co-producatori pentru proiectele lor viitoare.

Partenerul de traditie al Festivalului NexT, prestigioasa sectiune Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes, va aduce la Bucuresti scurtmetraje din cea mai recenta competitie a sa, printre care si filmele castigatoare: "Blue" si "Alexis Ivanovitch vous etes mon heros".


Secretele din spatele filmelor

Daca vrei sa afli si secretele din spatele filmelor, esti invitat la o serie de seminarii pe teme de regie de film si sound-design, care vor avea ca invitati regizori sau sound-designeri celebri. Seminarii de scenaristica , productie sau critica de film li se vor alatura de fiecare data pentru ca tu sa ai o imagine cat mai completa despre cinema.

Abonamentele pentru proiectiile din cadrul Festivalului International de Film NexT vor fi puse in vanzare de la inceputul lunii februarie prin reteaua TicketFan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea