De prin lume adunate

#evenimente #festival #muzica #concerte

Festivalul Saptamana Internationala a Muzicii Noi 2010

In perioada 23-30 mai 2010 se va desfasura la Bucuresti cea de-a 20-a editie a festivalului Saptamana Interntionala a Muzicii Noi. Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Asociatia Romana a Femeilor in Arta cu sprijinul Ministerul Culturii si Patrimoniului National, in calitate de organizatori, deschid anul acesta portile festivalului catre publicul larg prin prezenta a peste 200 de artisti din zece tari.

Spectacolele se vor desfasura la Radiodifuziunea Romana, Universitatea de Muzica din Bucuresti, Palatul Cantacuzino , dar si in locatii mai putin conventionale precum Palatul Mogosoaia , AFI Palace Cotroceni , muzeul de geologie.

Anul acesta, festivalul prezinta o editie intr-un format cu totul nou unde muzica si arta contemporana isi gasesc forme de expresie neconventionale prin spectacole si performance-uri, intr-un cadru cu totul original.

Editia de anul acesta are ca invitati nume consacrate ale muzicii contemporane internationale precum Sergio Altamura (Italia) care va prezenta un recital extraordinar in cadrul festivalului, Eva Maria Houben, cu un recital de orga la Radiodifuziunea Romana, Daniel Kientzy care va prezenta patru premiere muzicale si Johannes S. Sistermans care va construi in premiera pentru Romania o instalatie sonora din plastic.

Publicul va participa de-a lungul celor 8 zile ale festivalului la performance-uri multi-media (Video Music), la spectacole in aer liber (Calatorie muzicala la Palatul Mogosoaia), expozitii de arta plastica contemporana (Palatul Mogosoaia, Curtea Palatului Cantacuzino), concert de jazz contemporan (AFI Palace Cotroceni, Zona de distractii) si sa experimenteze muzica, prin implicare directa, in Art Supermarket si in Sound Plastic Installation.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea