De prin lume adunate

#piese #spectacole #fnt 2009 #festivalul national de teatru #teatru

Festivalul National de Teatru 2009

In perioada 31 octombrie – 8 noiembrie Bucurestiul devine capitala teatrului. Aflat la cea de-a XIX-a editie, Festivalul National de Teatru include o selectie din cele mai bune spectacole din Romania si o lista de debutanti.

FNT 2009 a programat timp de noua zile 90 de evenimente. Publicul va putea vedea in acest an 21 de spectacole din toata tara, cele mai bune din stagiunea trecuta, cinci spectacole semnate de regizori debutanti, un spectacol invitat din strainatate, lansari de carte, dezbateri si conferinte.

Pentru a sarbatori Anul Ionesco, o sectiune speciala este dedicata celebrului dramaturg, in cadrul careia poate fi urmarita si singura productie din strainatate prezenta in Bucuresti in acest an: La cantatrice chauve, in regia lui Jean Luc Lagarce. Programul editiei din 2009 cuprinde o serie de proiectii de filme cu spectacole de teatru, documentare sau portrete de artisti din lume.

FNT 2009 are si clasici ai teatrului de la noi: Alexandru Tocilescu, Mihai Maniutiu, Catalina Buzoianu, Tompa Gabor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Dragos Galgotiu, Alexander Hausvater, Ion Caramitru, dar si nume care construiesc teatrul viitorului: Radu Afrim, Gianina Carbunariu, Vlad Massaci, Cristi Juncu, Ada Lupu, Felix Alexa, Theodor Cristian Popescu, Claudiu Goga, Alexandra Badea, Razvan Muresan, precum si o selectie de "new entries", nume aflate la debut: Alexandru Mihaescu, David Schwartz, Bogdan Georgescu sau Felix Crainicu.

In afara de spectacole, FNT 2009 inseamna si o serie de evenimente conexe care intregesc aceasta editie: proiectii de filme despre personalitati din teatru si spectacolele lor, adunate sub titulatura Filme/Noapte/Teatru = FNT, de la ora 22.00 la Cinematograful "Elvira Popescu", lansari de carte si reviste in fiecare zi de festival de la ora 16.30 la Libraria Carturesti de pe strada Arthur Verona, dezbateri si conferinte care vor avea loc la UNATC si la Teatrul ACT, transmisiuni zilnice cu recente productii radiofonice ale pieselor lui Eugene Ionesco.

O alta noutate a acestei editii este prezenta in festival a unei sectiuni denumita Opera Revival, care include patru spectacole de opera realizate in acest an de reputati regizori de teatru si care includ implicit o mare doza de teatralitate. Programul este completat cu o serie de alte evenimente: conferinte, lansari de publicatii si dezbateri cu teme de actualitate.

Biletele pentru evenimentele incluse in cea de-a XIX-a editie a Festivalului National de Teatru s-au pus in vanzare in majoritatea teatrelor care gazduiesc evenimentele si sunt disponibile si online. Biletele pentru spectacolele din cadrul FNT 2009 se gasesc la Teatrul National Bucuresti, Opera Nationala Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie si Teatrul Odeon. Online se gasesc pe bilete.ro. Pretul biletelor variaza in acest an de la 21, 2 la 63,6 lei, iar biletele cu tarif redus se gasesc la pretul de 17,85 lei.

Programul festivalului:

  • Sambata, 31 octombrie, ora 19:00: Frumos
  • Sambata, 31 octombrie, ora 21:30: Frumos
  • Duminica, 1 noiembrie, ora 21:00: Printesa Turandot
  • Luni, 2 noiembrie, ora 18:00: Trei surori
  • Luni, 2 noiembrie, ora 21:00: Krum
  • Marti, 3 noiembrie, ora 18:00: Trei surori
  • Miercuri, 4 noiembrie, ora 18:00: Cum traverseaza Barbie criza mondiala, Psihoza 4:48
  • Joi, 5 noiembrie, ora 18:00: Sinucigasul
  • Vineri, 6 noiembrie , ora 18:00: Romania! Te pup
  • Duminica, 8 noiembrie, ora 17:00: Poveste de iarna
  • Duminica, 8 noiembrie, ora 18:00: Pool. (No water)
  • Duminica, 8 noiembrie, ora 20:30: Pool. (No water)
  • Duminica, 8 noiembrie, ora 22:00: Poveste de iarna

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea