De prin lume adunate

#festival #muzeul satului #namaste india #festival buxuresti #buxuresti

Festivalul "Namaste India" la Muzeul Satului din Bucuresti

In perioada 12 - 14 octombrie, are loc cea de-a IV-a editie a festivalului "Namaste India". Ca in fiecare an, esti incurajat sa te apropii de incredibila cultura a Indiei, sa o descoperi prin spectacole de dans, muzica, literatura, fotografie, filosofie, artizanat si gastronomie.


Spectacole de muzica si dans


Editia de anul acesta o are ca invitata speciala pe Srinwanti Chakrabarti, dansatoare indiana, care va sustine pentru publicul din Romania o reprezentatie de dans Odissi, una dintre cele mai vechi forme ale dansului traditional indian. Spectacolele vor continua pe parcursul festivalului, cu diverse stiluri: Bharatanatyam, Bollywood sau Kathak.

In incheierea festivalului va avea loc un concert de muzica etno-fusion, cu trupa OM, una dintre cele mai originale prezente din peisajul muzical actual. Cu versuri in engleza si sanscrita, stilul lor imbina genuri contemporane (pop, rock, folk) cu motive etnice din toata lumea printr-o varietate de instrumente neconventionale.


Artizanat si specialitati culinare


Muzeul Satului gazduieste, pe perioada festivalului, un targ de produse traditionale si specialitati culinare, la care vizitatorii vor avea ocazia sa-si largeasca garderoba cu haine exotice, accesorii si bijuterii, alaturi de obiecte decorative si mirodenii. De asemenea, va avea loc o prezentare gastronomica, cu cateva dintre secretele bucatariei indiene.

Pe toata durata festivalului vor fi deschise expozitii de fotografie si se vor organiza ateliere creative atat pentru adulti, cat si pentru copii: arta imbracarii sariului, mehendi (decorarea mainilor cu henna), pictura pe fata, design textil sau pictura pe obiecte din ceramica.


Lansari de carte la festivalul "Namaste India"


Publicul din Romania va putea citi, in premiera, scrisorile lui Maitreyi despre Mircea Eliade, incluse in volumul "Maitreyi Devi - Mac Linscott Ricketts. Corespondenta (1976-1988)".

Volumul are o importanta valoare documentara prin detaliile pe care le contine despre viata "personajului" Maitreyi Devi si prin amanuntele referitoare la perioada in care Mircea Eliade s-a aflat la studii in India. Scrisorile redau sentimentele amestecate ale femeii care l-a inspirat pe Eliade si detalii despre revederea celor doi, care a avut loc la Chicago, in 1973.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea