De prin lume adunate

#festivalul de film de la cannes #festival #festival bucuresti #Les Films de Cannes a Bucarest

Festivalul "Les Films de Cannes a Bucarest" in aceasta luna

Festivalul "Les Films de Cannes a Bucarest", initiat in 2010 de Cristi Mungiu si sprijinit de delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, de Institutul Francez din Bucuresti si de Centrul National al Cinematografiei va avea loc in perioada 19 - 25 octombrie, la cinematografele Studio si Elvira Popescu.

Editia de anul acesta va avea in program peste 50 de lung si scurt metraje, intre care 15 premiere nationale ale unor pelicule din selectia oficiala a Cannes 2012.

Printre acestea, filmul "Dupa dealuri", care va incheia festivalul, pe 25 octombrie, la Studio, cel mai nou film al lui Mungiu, care a bifat la Cannes premiul pentru cel mai bun scenariu si cel pentru interpretare feminina.

"7 days in Havana" , o colectie de 7 scurtmetraje realizate de 7 cineasti despre celebrul oras cubanez, va rula in deschiderea festivalului, tot la cinema Studio, pe 19 octombrie. Printre actori, vei avea placerea sa il descoperi pe Emir Kusturica.


Ce filme vei vedea la fetival


Benicio del Toro descopera ca "orice este posibil" noaptea, in Havana, prin ochii unui turist care isi ia drept ghid un taximetrist, in "El Yuma", argentinianul Pablo Trapero face un "Jam Session", imprietenindu-l pe Emir Kusturica cu un sofer care se dovedeste un excelent trompetist, in timp ce Julio Medem isi pune personajul feminin in fata deciziei de a parasi Havana, in "Cecilia's Temptation".

Despre uimirile si tentatiile pe care le experimenteaza un nou-venit vorbeste Elia Suleiman in "Diary of a Beginner", Gaspar Noe "exorcizeaza" o adolescenta lesbiana in "Ritual", Juan Carlos Tabio surprinde paradoxurile vietii cotidiene in Havana in "Dulce Amargo", iar Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or in 2008 cu "Entre les murs", urmareste o femeie care are o revelatie religioasa si vrea sa sape o fantana langa cladirea in care locuieste, in "La Fuente".

Asadar, la final de octombrie, mergi la cinema pentru unele dintre cele mai interesante filme premiate la festivalului de la Cannes. Tot acum ai ocazia sa vezi si filmul premiat al lui Cristian Mungiu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea