De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti #festival muzica # dracula bass # festival dracula bass

Festivalul Dracula Bass la Green Hours

Festivalul Dracula Bass este primul eveniment din lume dedicat exclusiv chitarii bass electrice ai contrabassului. In peste 60 de ani de istorie a rock-ului vedetele au fost intotdeauna chitaristii, asa ca organizatorii au decis sa le acorde mai mult spatiu celor care, alaturi de baterie, duc greul sectiei ritmice.

Acum, chitaristii au un loc unde sa intre in competitie cu alti bassisti talentati si sa-i asculte live pe greii acestui instrument, atat romani cat si straini. Cat despre cei care se intreaba de ce Dracula, este simplu: manuit cum trebuie, acest instrument este la fel de rautacios si de violent ca celebrul conte valah.

Iar daca se lasa noaptea si frecventa lui coboara sub 30 de hertzi, nu numai ca o sa va rascoleasca toti fluturii din stomac, mai mult, o sa va intre in sange in vecii vecilor.

Cat despre greii pe care ii veti auzi in sectiunea de recital a festivalului Dracula Bass, iata cateva informatii despre ei:

Decebal Badila, probabil cel mai talentat bassist roman al tuturor timpurilor, cu o tusa atat de delicata pe bass incat zici ca e un Jaco Pastorius surprins intr-un moment infinit de candoare. La concertul din 14 septembrie de la Bucuresti, in cadrul festivalului Dracula Bass, va canta cu Djamel Laroussi, un muzician de origine algeriana.

Arild Andersen, zeu batran al contrabassului, norvegianul s-a lansat in Jan Garbarek Quartet, alaturi de grei precum Terje Rypdal si Jon Christensen. Are peste 12 albume lansate in cadrul label-ului ECM, printre colaborarile sale numarandu-se nume ca Sonny Rollins si Chick Corea. La Bucuresti va canta tot pe data de 14 septembrie, in continuarea lui Decebal Badila si Djamel Laroussi, alaturi de Tommy Smith (saxofon tenor) si Paolo Vinaccia (tobe).

Pedro Negrescu, este contrabasist de jazz si dirijor de muzica clasica. Colaborator al multor muzicieni romani reprezentativi, la Dracula Bass Festival va deschide concertul zilei de 15 septembrie.

Dominque Di Piazza este un fel de Joe Satriani al bassului, cu o tehnica uluitoare. A fost membru al John McLaughlin Trio impreuna cu Trilok Gurtu. Va inchide seara zilei de 15 septembrie.

Dixie Krauser, alaturi de Decebal Badila, este unul din cei mai importanti bassisti romani ai tuturor timpurilor. Cu o poveste de viata uluitoare datorata in special opozitiei fata de regimul Ceausescu, Dixie Krauser a colaboat cu trupe legendare pentru rockul romanesc, ca Pro Musica, Phoenix, Stepan Project. La Dracula Bass Festival va deschide seara zilei de 16 septembrie alaturi de percutionistul Mario Florescu.

Anthony Claiborne Jackson s-a nascut pe 23 iunie 1952 in New York si este unul din maestrii (contra)bassului. Il vei vedea live pe 17 septembrie la sala Radio din Bucuresti, in cadrul festivalului Dracula Bass.

Jack Bruce & His Big Blues Band. Probabil pentru multi, numele grupului CREAM inseamna primul supergrup din istoria rock-ului, inseamna Eric Clapton, Ginger Baker, Jack Bruce si mai inseamna unul dintre cele mai celebre triouri ale tuturor timpurilor, alaturi de Jimi Hendrix Experience si Mahogany Rush. Pe acest muzician fabulos, cu o istorie ce acopera zeci de ani de muzica rock, il vei auzi pe data de de 17 septembrie, in inchiderea Festivalului Dracula Bass, la Sala Radio.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea