De prin lume adunate

#bucuresti #muzica veche #festival #festival bucuresti #festival Muzica Veche

Festivalul de Muzica Veche la Bucuresti

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti 2012 se va desfasura in perioada 24 - 28 octombrie la Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Romane, Marele Salon de Receptii al Muzeului National Cotroceni si la Biserica Anglicana.

Festivalul isi asuma in egala masura o dimensiune artistica si o vocatie educativa. Evenimentul isi propune sa depaseasca limitele unui public erudit, pentru a se adresa unei audiente mai largi. Concertele Festivalului invita publicul sa descopere spiritul epocii baroce prin intermediul muzicii, al instrumentelor istorice si al tehnicilor interpretative specifice.

Festivalul propune publicului un periplu muzical prin Europa Barocului muzical. Acest periplu va aduce o intalnire cu cateva din figurile reprezentative ale muzicii baroce europene: Hopkinson Smith, Menno van Delft si ansamblul Il Gardellino.


Programul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2012:


Joi, 25 octombrie, ora 19.00: Renaissance Rainbow - recital de lauta renascentista, la Marele Salon de Receptii al Muzeului National Cotroceni

Vineri, 26 octombrie, ora 19.00: The Music Lesson - concert-lectie pentru copii, la Biserica Anglicana din Bucuresti

Sambata, 27 octombrie, ora 19.0: Keyboard Families - recital de clavecin si clavicord, la Marele Salon de Receptii al Muzeului National Cotroceni

Duminica, 28 octombrie, ora 19.00: Il Maestro e Lo Scolare - concert orchestral, la Studioul de Concerte "Mihail Jora" al Radiodifuziunii Romane.

Pe langa cele patru concerte, un plus al acestei editii il constituie o suita de masterclass-uri si evenimente educative, care culmineaza cu "Il maestro e lo scolare", concertul de inchidere al Festivalului.

Biletele au fost puse in vanzare prin reteaua Eventim in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Sala Radio, librariile Humanitas si Carturesti si online pe eventim.ro. Publicul este rugat ca in seara concertelor organizate la Muzeul National Cotroceni sa aiba asupra sa un act de identitate, pentru accesul in incinta Muzeului.

Asadar, pentru un sfarsit frumos de octombrie, Festivalul de Muzica Veche este cea mai buna alegere.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea