De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival #festival film #film istoric # festivalul de film istoric

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov

Festivalul de Film Istoric Rasnov se desfasoara in perioada 10 - 19 august 2012. Rasnovul se identifica cu istoria cinematografiei romanesti, aici fiind locul in care s-au filmat o mare parte din filmele cu tema istorica ale marilor regizori romani.

Acest festival de film contribuie an de an la impunerea orasului Rasnov ca si capitala a filmului istoric romanesc.

Filme si documentare inedite, dezbateri cu istorici si martori ai evenimentelor istorice, discutii cu actorii si regizorii, proiectii in Cetate, atmosfera de epoca, prezentari de carte, concerte cu prime auditii & expozitii.

Peste 40 de filme documentare

Peste 40 de filme documentare si de fictiune intr-un maraton cinematografic de peste 70 de ore. Fiecare editie are un concept clar si abordeaza tematici istorice nationale si internationale corelate cu temele genarale ale anului in curs.

Pentru editia din anul 2012, sunt cateva evenimente istorice care constituie subiecte importante de dezbatere si pot fi readuse in atentia specialistilor, a cinefililor si a publicului larg.

Printre aceste evenimente se numara evenimentele tragice de la Olimpiada din Munchen din 1972, Jubileul Reginei Elisabeta II, 60 ani pe tronul Marii Britanii, sfarsitul lumii vs dezvoltare durabila, insula Ada Kaleh, Transilvania, momente speciale dedicate lui Toma Caragiu, Cristian Nemescu si Patrick Dewaere.

De asemenea, in cadrul festivalului vor fi vizionate si cele mai noi productii cu tematica istorica.

Festivalul se afla la editia a IV-a si aduce in Romania si Europa de Est un nou concept de festival. Programul cuprinde filme de fictiune romanesti si internationale, filme documentare, scoala de vara pentru studenti si masteranzi, concerte, targ de carte si expozitii.

Astfel, filme si documentare inedite, dezbateri cu istorici si martori ai evenimentelor istorice, discutii cu actorii si regizorii, proiectii in Cetate, atmosfera de epoca, prezentari de carte, concerte cu prime auditii sau expozitii sunt doar cateva dintre evenimentele la carecei prezenti la acest festival pot participa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea