De prin lume adunate

#bucuresti #festival de film #festivalul de film experimental

Festivalul de Film Experimental la Bucuresti

Festivalul International de Film Experimental Bucuresti se desfasoara anul acesta in perioada 16 - 20 noiembrie. Festivalul aduce in prim plan filmele premiate la cele mai prestigioase festivaluri internationale de film si invitati speciali surpriza.

Creat sub patronajul Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti si al Universitatii de Arta Bucuresti, cu suportul Centrului National al Cinematografiei, BIEFF este singurul eveniment din Romania dedicat filmului experimental si artei vizuale.

In 2011 BIEFF continua misiunea de promovare a filmelor inovatoare si a artistilor cu viziuni profund personale asupra realitatii contemporane. Timp de cinci zile, la Cinema Scala, publicul are acces gratuit la cele mai indraznete filme ale anului, atat din punct de vedere estetic, cat si al continutului, filme ce reprezinta un cinema al libertatii totale de creatie, un cinema fara compromisuri.

Ca si la editia din 2010, BIEFF are parteneri trei festivaluri de renume din zona cinema-ului de avangarda.

Printre acestia se numara Quinzaine des Realisateurs, sectiune a Festivalului de Film de la Cannes, a carei centru de interes il reprezinta tendintele radical inovatoare din cinematografia contemporana, legendarul Festival de Film de la Oberhausen si cel mai vechi si renumit festival de scurt metraj din tarile nordice, Festivalul de la Tampere.

Fiecare dintre acestea aduce in fata publicului roman un program special constand intr-o selectie a celor mai reprezentative titluri din ultimii ani, oferind pasionatilor de film acces la trei evenimente cinematografice de prima clasa.

Competitia Internationala BIEFF 2011 ofera o selectie a celor mai interesante titluri din ultimii ani din zona cinema-ului de avangarda si a artelor vizuale, filme multipremiate si prezentate in muzee prestigioase in intreaga lume, printre care, in premiera in Romania scurtmetrajele castigatoare la festivalurile de film de la Venetia, Cannes, Berlinale , Rotterdam, Oberhausen.

Programul special "Dutch Experimental Film And Visual Art" concentreaza filme apartinand uneia dintre cele mai interesante si dinamice zone artistice actuale: filmul experimental din tarile de Jos .

BIEFF 2011 prezinta si o retrospectiva dedicata invitatilor speciali din acest an, nume influente din zona cinematografiei contemporane experimentale si o serie de seminarii organizate in colaborare cu Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea