De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival de arta #evenimente urbane #FatzDA

Festivalul de arta si evenimente urbane FatzaDA la Brasov

Aflat la cea de-a patra editie, FatzaDA se desfasoara intre 16 - 18 iunie, in Piata Sfatului si imbina arta de galerie cu arta stradala, muzica de toate genurile cu sportul extrem, teatrul cu circul, jocurile cu simtul civic, arhitectura cu simtul practic.

Evenimentul este organizat de Depoul de Arta Urbana si invita artistii din intreaga tara sa isi inscrie proiectele pana pe 15 mai pentru a se alatura efortului comunitatii locale de atragere a atentiei asupra problemelor arhitecturale din Brasov.

Tema editiei de anul acesta este "Relatia dintre om si cladire/constructie, intre traditie si realitate". Pot fi trimise proiecte de: arta vizuala, lucrari grafice, video, fotografie, teatru, film, poezie, pictura, muzica, dans sau idei de ateliere si evenimente.

Ce este FatzaDA

FatzaDA este un proiect socio-cultural- artistic, generator de evenimente, care are ca scop promovarea mostenirii culturale romanesti, prin incurajarea initiativelor care pun in valoare patrimoniul cultural.

Aflat la editia a patra, Festivalul "fatzaDa" isi propune sa atraga atentia asupra problemelor arhitecturale din "cetate". Festivalul urmareste promovarea si conservarea patrimoniului cultural-arhitectural, prin evenimente publice, arta devenind un mijloc de comunicare si sensibilizare.

Proiectul fatzaDa isi doreste sa sensibilizeze si sa mobilizeze comunitatea brasoveana si sa determine implicarea ei in reabilitarea centrului istoric, descoperind alta fatzaDa a orasului Brasov. Astfel, obiectivul festivalului este de a promova si de a conserva patrimoniul cultural - arhitectural, prin evenimente publice, folosind arta activa ca mijloc de comunicare.

In cadrul evenimentului vor avea loc si concerte de muzica live. Vor canta Luiza Zan, Late Summer, Snaps Vocal Band si Special Guest. La acest eveniment vor avea loc si piese de teatru stradal, ateliere de creatie, marionete, proiectii de film si jocuri.

Brasov, oras de poveste

Brasovul pastreaza si astazi obiecte vechi de sute de ani, dintre care multe sunt unicate. Ca sa vizitezi obiectivele istorice ai nevoie cel putin de 2 zile. O harta veche a cetatii medievale iti descrie linia zidurilor, care inchid ca intr-un arc cele mai importante dintre atractiile cu care se mandresc brasovenii si chiar intreaga Tara a Barsei.

Brasovul este o experienta pe care trebuie sa o savurezi cel putin odata in viata: inca de cand ajungi in oras, privelistea muntelui Tampa te detensioneaza aproape fara sa-ti dai seama.

Una dintre calitatile Brasovului este faptul ca reuseste sa-ti oferte contemporaneitate si arhaism intr-o maniera la fel de autentica. Brasovul este unul dintre cele mai dezvoltate orase ale Romaniei si unul dintre cele mai atragatoare pentru turisti.

Biserica Neagra, Biserica Catolica, Bastionul Fierarilor, Alb, Turnul Negru, Belvedere, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Muzeul de Arta Brasov, Galeria Nationala a Muzeului de Arta sau Cetatea Brasovului sunt principalele atractii ale acestui oras plin de viata si farmec.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea