De prin lume adunate

#festival #film #dakino

Festivalul Dakino la Bucuresti

Festivalul International de Film DaKino sarbatoreste 20 de ani de existenta printr-o editie speciala. Evenimentul ii va reuni la Bucuresti pe castigatorii celor 19 editii anterioare, invitati ai festivalului de-a lungul anilor, membri ai juriilor sau colegi de la alte festivaluri internationale de film.

La editia de anul acesta vor fi prezenti profesionistii romani din domeniul cinematografiei, regizori, producatori, directori de imagine, actori si critici de film.

De-a lungul timpului, cinci regizori romani au obtinut Trofeul DaKINO: Florin Iepan pentru "Hotel Cismigiu", Alexandru Maftei pentru "In fiecare zi e noapte", Titus Muntean pentru "O sa fie bine", Hanno Hofer pentru "Ajutoare Umanitare" si Radu Jude pentru "Lampa cu Caciula".

Printre regizorii care vor fi prezenti la Bucuresti in calitate de castigatori ai DaKino se numara Jonathan Ogilvie, Frederic Pelle si Ari Bafalouka.

Festivalul International de Film DaKino va avea loc in perioada 22 - 27 noiembrie, la cinematografele Patria, Sala Elvira Popescu si Noul Cinematograf al Regizorului Roman, de la Muzeul Taranului Roman.

Publicul va vota care este cel mai bun film dintre cele premiate in ultimii 19 ani, acordand astfel Trofeul DaKino 20.

Evenimentul marcant al acestei editii aniversare va fi concertul sustinut de Goran Bregovic impreuna cu Wedding and Funeral Orchestra. Concertul va avea loc vineri, 26 noiembrie, la Sala Palatului, de la ora 20.00.

Prima editie a Festivalului de Film al studentilor operatori si regizori DaKINO a avut loc in anul 1991. Cineasti precum Charlotte Rampling , Cristopher Lambert, Giulliano Gemma, Marisa Berenson , Gaspar Noe, Elina Lowensohn, Vittorio Taviani, Costa Gavras , Anthony Minghella, Hiam Abbass, Bruno Coppola, Emir Kusturica au fost invitati de onoare ai Festivalului DaKino de-a lungul celor 19 editii trecute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea