De prin lume adunate

#bucuresti #evenimente #animest #festival #festival bucuresti

Festivalul Anim'est la Bucuresti

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, infiintat in 2006, cel mai important festival de film de animatie din Romania si singurul din Bucuresti, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa Centrala si de Est.

In acest an, festivalul are loc in perioada 5 - 14 octombrie. Celor sase sectiuni competitive ale festivalului (lung metraj international, scurt metraj international, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising, balkanimation, deschisa filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia, Turcia) si sectiunii Animash (ex-Mozaic) (rezervate proiectiilor cu cele mai noi si mai hot filme de animatie ale momentului, premiate la festivalurile de film importante din lume) li se adauga in fiecare an sectiuni speciale, dedicate celor mai importante industrii de film nationale din Europa si din lume.


Proiectii speciale, petreceri si concerte la Anim'est


La festival vor fi prezente si cele mai importante scoli de film de animatie si studiouri care au realizat filme multi-premiate la festivaluri internationale de film. Workshopurile dedicate celor care doresc sa se initieze in diverse tehnici de animatie, masterclass-urile si mesele rotunde sustinute de invitati importanti din tara si de peste hotare, petrecerile si concertele dedicate invitatilor si publicului Anim'est completeaza programul celor 10 zile de efervescenta Anim'est in Bucuresti.

Trofeul Anim'est este acordat in fiecare an unui film din competitia de scurt metraj a festivalului. Misiunea Anim'est de resuscitare si de promovarea a filmului romanesc de animatie se face simtita prin premiile si participarile la festivaluri si evenimente de film din tara si de peste hotare obtinute de animatori romani debutanti in competitia autohtona a festivalului.

Noutatea este ca anul acesta sectiunea Mozaic are un nume nou: Animash. Pe langa 8 lungmetraje, dintre care 5 in premiera absoluta in Romania, sectiunea ofera si 34 de scurtmetraje pe care spectatorii le pot vota, iar castigatorul primeste Premiul Publicului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea