De prin lume adunate

#dans #spectacol #piesa #atelier

Festival de dans contemporan la Bucuresti

In perioada 1 - 10 octombrie, la Bucuresti are loc a cincea editie a festivalului eXplore dance. Festivalul prezinta in fiecare an importanti coregrafi internationali si ofera un cadru special promovarii tinerilor artisti.

Aflata pentru prima data in Romania, compania de dans Ultima Vez va prezenta in deschiderea festivalului spectacolul Monkey Sandwich. Spectacolul va avea loc la Teatrul Odeon in zilele de 1 si 2 octombrie.

 

Fuziune intre teatru, dans, muzica si film

 

Regizor, coregraf, actor si fotograf, Vandekeybus si-a inceput cariera in 1985 intr-un spectacol al lui Jan Fabre. A infiintat doi ani mai tarziu propria companie, Ultima Vez. Aceasta i-a adus consacrarea pe scenele internationale. Spectacolele sale reprezinta o fuziune intre teatru, dans, muzica si film.

In spectacolul Monkey Sandwich filmul joaca un rol aparte, performerul interactionand cu personajele de pe ecran.
Printre spectacolele invitate in acest an in cadrul explore dance festival se mai regasesc Voice Over, de Eszter Salamon, I did once a piece, de Milli Bitterli, How heavy are my thoughts, de Ivana Muller.

Festivalul va gazdui de asemenea proiectii de filme de dans Ultima Vez, ateliere de dans precum si prezentari si intalniri cu publicul ale artistilor invitati.

Spectacolele de dans vor avea loc la Teatrul Odeon, Centrul National al Dansului din Bucuresti si la Muzeul National de Arta Contemporana .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea