De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #bar #club #cafenea #festival '39 #bucuresti #mancare

Festival ’39 - Bucurestiul de altadata s-a mutat in Piata Unirii

Festival ’39, supranumita Cafeneaua Bucurestiului de altadata, se afla fix in centrul Capitalei, in zona pietei Unirii, langa Hanul Lui Manuc . Localul isi propune sa readuca o particica din perioada de la inceputul secolului trecut, cand Bucurestiul isi merita numele de Micul Paris.
Cafeneaua este dotata cu demisol si mezanin. In interior, predomina lemnul, in special mobila veche , din perioada interbelica. Vara, Festival ’39 se imbogateste cu o terasa care adaposteste clientii de canicula cu o copertina si cu acel sistem cu vapori de apa intalnit la din ce in ce mai multe terase.
Pazea! Vine chelnerul!
Ne-am asezat la terasa la o masa maricica, dar mai retrasa, caci mai asteptam inca 2 amici intarziati. Terasa era pe jumatate ocupata, dat fiind ca era ora 6 dupa-amiaza intr-o zi din mijlocul saptamanii. Surpriza neplacuta a fost unul dintre chelneri, care s-a grabit sa ne repeada. Ne-a povestit ca nu este voie ca doar 2 insi sa ocupe o masa de 4 persoane si incerca sa ne bage pe gat o masa mai mica, mai aproape de strada si de claxoanele si injuraturile soferilor.
Nu stiu de ce i s-o fi pus pata bietului om tocmai pe masa noastra, in conditiile in care mai erau si alte mese libere. In cele din urma chelnerul s-a lasat pagubas si ne-a adus repede meniurile.
Am remarcat multe cocktailuri in meniu. Cele fara alcool au ca pret de pornire 9 lei, in vreme ce cocktailurile alcoolice sar de 15 lei. Oferta bogata intalnim si la cafele (Irish Coffee, Mozart Coffee, Mexican Coffee, Festival Coffee, ale caror preturi sunt ceva mai maricele, cea mai ieftina fiind 9 lei. Dup ace am rasfoit putin meniul am observat ca se serveste si mancare (salate, fripturi, gustari), dar nu lipsesc nici deserturile (tiramisu, inghetata, profiterol ).
Mi-a facut cu ochiul un cocktail nonalcoolic care imi inspira multa racoare: Frozen Dream. Dar, cand sa fac un semn chelnerului, ia-l de unde nu-i! Am asteptat vreo 10 minute sa apara si cand in sfarsit a ajuns in zona s-a facut ca nu ne vede de vreo 2 ori.
Sa ne grabim incet!
Dupa inca vreo 5 minute de fluturat mana prin aer, baiatul a binevoit sa poposeasca si pe la noi. Figura lui a capatat o paloare ciudata dupa ce a notat comanda (inca un frappe , un desert si o cafea). Ori l-am pus la grea incercare ori s-o fi suparat ca nu am comandat si mancare. Cert este ca s-a intors cu ceea ce-i cerusem in 25 de minute, desi la cat de “aglomerata” era terasa nu ar fi trebuit sa-i ia mai mult 10 minute.
Despre calitatea produselor nu am nimic de obiectat. Bautura mea era bine racita si servita intr-un pahar maricel (200 ml). Am gustat un pic si din desert, care continea multa inghetata decorata cu sos de ciocolata si 2 frunzulite de menta. Imi pare rau ca nu i-am retinut numele, insa avea un gust exceptional.
Fiind amplasata in mijlocul unei aglomeratii urbane, terasa este asaltata din toate partile de poluare: fonica, chimica si, de ce nu, umana (oamenii strazii care mai trec din cand in cand pe langa si casca ochii la dumicatii tai). Totusi, pentru un cocktail si un desert merita sa calci pragul cafenelei si sa faci abstractie de tot ce te inconjoara pret de un ceas.
Puncte tari:
- pozitionarea ultracentrala
- vaporii de apa
Puncte slabe:
-servirea
-galagia
Adresa Festival ’39: Str. Franceza, nr. 62-64, Bucuresti,telefon 0743 33 99 09, www.festival39.com, email:cafenea@festival39.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea