INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

De prin lume adunate

Fericirea nebuna, de Jean Giono la editura Leda

, imprint al Grupului Editorial Corint, anunta aparitia romanului Fericirea Nebuna, de Jean Giono – laureat al Premiului printului Rainier de Monaco pentru ansamblul operei. Alaturi de Angelo, Husarul de pe acoperis si Moartea unui personaj, romanul Fericirea nebuna alcatuieste „Ciclul husarului”, segment deosebit de valoros in cadrul operei lui Jean Giono (1895-1970). Descoperim un antiroman istoric, care se deruleaza intr-o epoca inventata, dar care face trimiteri la evenimente reale legate de revolutia din 1821, la campania militara din1848, Risorgimento, celebrele Cinque Giornate si altele, care vin sa completeze agitatul tablou istoric. Eroul cartii, Angelo Pardi, traverseaza Piemontul si Lombardia, antrenat in miscarile revolutionare contra ocupantului austriac. Manipulat de falsi revolutionari , care abuzeaza de increderea lui, sfarseste prin a-si ucide in duel prietenul care l-a tradat. Intr-o lume corupta, Angelo este ultimul personaj care traieste idealul puritatii, veritabil erou stendhalian, aristrocrat fermecat de ideea libertatii. O odisee initiatica, de-a lungul careia eroul va cunoaste dragostea si ura, loialitatea si delatiunea, abjectia si nobletea. “Cine a citit doar un roman sau doua semnate de Giono nu-l poate intelege; trebuie citit tot Giono asa cum trebuie citit tot Balzac.” Pierre Citron, Giono, Collection „Ecrivains de Toujours”, Editions Seuil. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea