De prin lume adunate

#fantani arteziene # fantani arteziene muzicale #fantani arteziene in romania

Fantani arteziene muzicale in Romania

Orase precum Pitesti, Craiova sau Slatina se pot mandri cu unele dintre cele mai frumoase fantani arteziene din tara. Inedit este si faptul ca apa acestor fantani tasneste pe acorduri muzicale clasice. fantana muzicala din Pitesti este unica in Europa si este o copie in miniatura a fantanii din fata hotelului Bellagio, din Las Vegas.

Astfel, daca ajungi in aceste orase, nu trebuie sa ratezi spectacolul de lumini, lasare , muzica si jeturi de apa.
 

Fantana muzicala din Pitesti


fantana arteziana muzicala din Pitesti a fost inaugurata pe data de 9 mai 2008, odata cu Ziua Europei, in Piata Primariei. Este unica in Europa de Est. Dispune de 1000 de guri de apa, fixe si mobile, si o orga de lumina.

Presiunea apei se misca in functie de tonalitatile muzicii. Are o lungime de peste 30 de metri si o latime de 15 metri. Este o copie in miniatura a celebrei fantani muzicale din fata hotelului Bellagio din Las Vegas.

Muzica pe care tasneste apa din fantana este interpretata de orchestra Filarmonicii din Pitesti. Piesele au fost inregistrate timp de un an, la concertele sustinute.

Fantana functioneaza in zilele de sambata si duminica, intre orele 21.30 - 22 - 15.
 

Fantana muzicala din Craiova


Fantana muzicala din Craiova este cea mai mare fantana de cest gen din tara si pritnre putinele din Europa. Are o suprafata de 288 de metri patrati si se afla in Piata Prefecturii din centrul Craiovei.

Apa din aceasta fantana tasneste la peste 20 de metri inaltime si este luminata de 360 de proiectoare subscvatice, in zeci de culori.

Jeturile de apa in numeroase culori, care tasnesc pe fragmente de muzica clasica fac ca fantana din Craiova sa fie una dintre principalele atractii ale orasului.
 

Fantana muzicala din Slatina


Si slatinenii se pot bucura pe inserat de o fantana arteziana muzicala, care infrumuseteaz centrul orasului.

Fantana are o lungime de 33 de metri si o latime de 23 de metri. Zona este frumos amenajata, cu spatii verzi , arbusti si flori. Fantana se lumineaza si canta la lasatul serii, atunci cand centrul orasului este animat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea