De prin lume adunate

#uca marienscu #expozitie #fotografie #calatorii

Expozitie de fotografie Uca Marinescu

In perioada 11 - 28 noiembrie, in Sala Foaier a Muzeului Taranului Roman, are loc expozitia de fotografie "in jurul lumii" cu Uca Marinescu.

Uca Marinescu a calatorit pe 5 continente, a traversat 3 oceane si, timp de 5 luni, a trecut prin Venezuela, Ecuador, Galapagos, Brazilia, Amazon, Panama, Guatemala, Mexic, SUA, Canada, Japonia, China, Birmania, Bhutan , Cambodgia, Armenia, Georgia, Kazahstan, Azerbaidjan, Iran, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Madagascar, Franta si Romania.

Expozitia gazduita de Muzeul Taranului Roman va cuprinde peste 200 de fotografii realizate de Uca Marinescu in calatoria sa in jurul lumii, din acest an.

Despre calatoria sa fabuloasa Uca Marinescu povesteste: "As aminti Centrul Stiintific din insula Galapagos unde Charles Darwin a formulat istoria Evolutiei Speciilor, delta fluviului Orinoco cu satele de indieni din jungla amazoniana , zona montana Roraima - o enclava de natura virgina, Canalul Panama , unicat din punct de vedere tehnologic, Mexic si Peninsula Yucatan unde poti vedea comorile olmece, toltece, aztece si mayase, Marele Canion al fluviului Colorado, decupat din alta lume, teritoriile de NV ale Canadei cu Lacul Marelui Slav si al Ursului si fluviul McKenzie, traversand Oceanul Pacific pana in Japonia si Hokaido pentru a intalni populatia Ainu si mai departe prin Hong Kong ajung in zona Yunnan a Chinei, cu cele 26 de etnii care dainuie inca din vechea istorie.

Drumul continua in Birmania si Cambodgia, in vechea civilizatie a khmerilor prezenti aici prin constructiile lor monumentale. Trec prin Oceanul Indian in Armenia, Georgia, Azerbaidjan unde te poti plimba prin spatiul si timpul stravechi. Urmeaza Kazahstanul cu desertul sau locuit de camile si petrol. Apoi, Iranul, urmas al valorosului Imperiu Persan si continentul African cu Kenya si Insula Madagascar cu pamantul rosu – desprinsa din vechiul continent Gondwana, unde dansul si muzica malgase, flora si fauna sunt unice. Revin in Romania prin Franta.

Am intalnit oameni fericiti in satele din vaile si inaltimile hymalaiene, in Sikkim si in zona Humla-Kailash, in Papua Noua Guinee , in Patagonia si la bosimanii din Kalahari, in iurtele mongole unde viata simpla si respectul fata de natura si semeni te fac fericit"
.

Pentru si mai multe povesti, esti invitat la vernisajul expozitiei, joi, 11 noiembrie, ora 17.00, la Sala Foaier. Expozitia poate fi vizitata pana pe 28 noiembrie, de marti pana duminica, intre orele 9.00 si 17.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea