De prin lume adunate

#foto #expozitie_foto #premiera foto #Photo Romania Festival 2013

Evenimente in premiera la Photo Romania Festival 2013

Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est, pregateste in acest an la Cluj-Napoca, in perioada 17-26 mai, o incursiune in lumea fotografiei, de la cele mai premiate fotografii ale momentului, pana la evenimente inedite si concerte care sa marcheze expozitiile recunoscute la nivel international.


Printre invitati se numara atat fotografi romani renumiti, precum si fotografi straini si castigatori ai unor competitii precum World Press Photo, Picture of the Year International, Sony Award, Nikon Competition si multe altele.

Unul dintre principalele evenimente ale acestei editii este o mega-expozitie etalata la Centrul Nobel, realizata de cel mai premiat fotojurnalist norvegian, Espen Rasmussen. Lucrarile sale, care realizeaza un portret al refugiatilor de pe plan mondial, vor fi expuse la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca.

Romania in culori, unul din cele mai apreciate proiecte foto la nivel national si cu o expunere fara precedent pe Internet, va fi lansat oficial printr-o expozitie surprinzatoare la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, unde va avea loc un concert surpriza pentru a marca evenimentul.

Radu Sigheti, seful departamentului foto al Reuters Romania, este invitatul roman special al festivalului. Cei prezenti la festival vor avea ocazia de a afla si povestea lui Thomas Campean, un tanar fotograf care a renuntat la Cluj pentru a fotografia in Londra, ajungand intr-un timp foarte scurt sa publice ilustrate in publicatii prestigioase din Regat precum The Guardian, ori sa fotografieze Arsenal pe Emirates Stadium.

Evenimentul de zece zile se va bucura si de workshopuri, sustinute de profesionisti in domeniu: Drew Gardner, Bert Stephani, Giuseppe Parisi, Sebastian Magnani. Adrenalina va atinge cote maxime in cadrul expozitiei si a workshopului dedicate planespotting-ului (fotografie de avioane). Bogdan Pop, cel mai bun fotograf de avioane din tara, care a fost invitat recent in Dubai pentru a fotografia un eveniment acrobatic, va vorbi despre experientele sale de la sol, dar si din aer, iar impreuna cu el, doritorii vor putea lua parte la o "sedinta foto" pe Aeroportul International Cluj-Napoca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea