De prin lume adunate

#unde iesim #evenimente #evenimente bucuresti #festival de carte # Thai Food Festival

Evenimente in acest weekend in Bucuresti (28 - 30 septembrie)

In acest weekend, in Bucuresti au loc numeroase evenimente culturale. Targuri de carte, festivaluri de dans, mancare sau biciclete sutn doar cateva dintre evenimentele de la final de septembrie.


Strada de C'Arte


Editia a doua a festivalului cultural in aer liber Strada de C'Arte se va desfasura pana pe 29 septembrie, pe strada Boteanu din Bucuresti. Strada se va transforma intr-o zona pietonala si va gazdui un targ de carte, expozitii de arhitectura, proiectii de filme si concerte live.

14 edituri si librarii, expozitii de arhitectura, proiectii de filme, concerte live de blues si jazz, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura si desen dedicate copiilor fac parte din programul festivalului. Vizitatorii vor regasi titluri romanesti si straine de la cele mai importante edituri, vor putea participa la lansari de carte si vor putea lua parte la concerte live in Rampa de jazz si poezie.

In Aula BCU vor fi proiectate filme romanesti cu participarea unora dintre regizori sau scenaristi, toate cu intrare libera.


eXplore dance festival


Explore Dance Festival a ajuns deja la a 7-a editie si se desfasoara in capitala, pana pe 21 octombrie. Festivalul isi va incanta publicul cu un numar record de spectacole. Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale editiei, "booty Looting", creat de catre Wim Vandekeybus/Ultima Vez, va fi prezentat in premiera in Romania, pentru publicul eXplore dance festival, in datele de 2, 3 si 4 octombrie, de la ora 20.00.

La editia din acest an nu trebuie sa ratezi spectacolele semnate de Jan Martens, Janez Jansa, Jeremy Wade si Eleanor Bauer, spectacolul de vertical dance semnat de Marianna Andrigo, precum si instalatiile semnate de Superamas si Dalija Acin Thelander, dar si multe alte exclusivitati.

De la aceasta editie nu lipsesc nici proiectiile de film, documentare si scurt-metraje si workshop-uri. Programul mai cuprinde conferinte, lecturi, si multe ateliere pentru artisti si tineri coregrafi.


Thai Food Festival la Bucuresti


Evenimentul organizat la Bucuresti reuneste un turneu gastronomic al simturilor, lectii de gatit sustinute de bucatari thailandezi, dar si experiente culinare exotice pentru pasionatii aromelor orientale. Iubitorii aventurilor culinare se vor delecta cu o varietate de mancaruri traditionale thailandeze, pline de arome autentice.

Bazandu-se pe 5 arome diferite, iute, sarat, dulce, acrisor si amar, bucataria thailandeza va rasfata simturile celor ce vor alege in ultima saptamana a lunii septembrie o experienta culinara asiatica.


Bike Fest in parcul Izvor


Cel mai mare eveniment velo de ciclism urban din Romania va avea loc pe 29 si 30 septembrie in parcul Izvor din Bucuresti. Bike Fest 2012 este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

Iubitorii de biciclete mai pot gasi in parcul Izvor, in cele doua zile de eveniment si zona de x-treme bike, dezbateri si discursuri cu oameni importanti din domeniul velo si expozitie cu cei mai importanti importatori sau distribuitori de biciclete.

De asemenea, sambata, 29 septembrie, organizatorii au pregatit un spectacol de Stand-up Comedy si un concert. Tot in cadrul evenimentului vor avea loc si proiectii de filme.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea